Un spațiu mic nu este și un indicator pentru un mediu aglomerat și inconfortabil. Acesta poate fi valorificat și amenajat în stilul tău preferat. În ceea ce privește apartamentele cu două camere, este esențial să existe un echilibru între funcționalitate și design. Spațiul de acasă trebuie să fie mobilat cu piese practice, dar care îți evidențiază, în același timp, personalitatea.

Piese de mobilier cu dublă întrebuințare

Un prim aspect de avut în vedere este alegerea unor piese de mobilier cu dublă întrebuințare. O canapea ce se transformă cu ușurință în pat sau un pat ce poate fi folosit și ca spațiu pentru depozitare sunt exemple de piese ce își vor demonstra funcționalitatea în spațiul tău. Astfel, una dintre camere poate fi și living și dormitor în același timp, în funcție de nevoile tale.

Funcționalitate până în colțurile încăperii

Colțurile camerei pun la dispoziție un spațiu valoros pentru amenajare. Piesele de mobilier nu trebuie concentrate în partea centrală a pereților, ci trebuie să îl valorifice în întregime. Optează pentru elemente de colț, profitând astfel de tot spațiul pus la dispoziție de camera ta.

Spațiu pentru depozitare, pe verticală

O abordare simplă prin care poți salva spațiul de la sol este amenajarea pe verticală. Astfel, ai o mulțime de posibilități. Poți alege o bibliotecă compactă pentru living, o etajeră sau mai multe polițe, mutând spațiile de depozitare pe înălțimea încăperii.

Paletă de culori deschisă

O paletă de culori deschisă reprezintă alegerea ideală pentru un apartament cu 2 camere. Pereții în nuanțe deschise, completați de piese de mobilier pe măsură, vor maximiza vizual spațiul din încăpere, amenâjându-l cu luminozitate.

Oglinzi și culori metalice

În ceea ce privește accesoriile, oglinzile și elementele din metal sau de culori metalice reflectă lumina înapoi în cameră, creând impresia unui spațiu mai mare.

Chiar dacă pare a fi o provocare, mobilarea unui apartament de dimensiuni mici poate fi creativă și plăcută. Cu piesele potrivite și caracterul practic în gând, acasă devine locul perfect pentru tine și cei dragi!