Mesele de Crăciun sunt un prilej deosebit pentru a petrece timp alături de persoanele dragi, servind împreună mâncăruri delicioase, pregătite cu mult entuziasm. Pentru ca decorul mesei să fie unul de poveste în această perioadă, dă frâu liber creativității și conturează un cadru magic.

De la piese de veselă până la șervete și fețe de masă, fiecare element are rolul propriu în crearea unui aranjament cu adevărat special.

Mobexpert Blog. Masa de Crăciun

Piese de veselă

Dacă te pasionează piesele de veselă, înseamnă ești un cunoscător al importanței pe care o au acestea în aranjamentul mesei. De sărbători sau la ocazii speciale, tindem să folosim piese de veselă deosebite, pe care nu le utilizăm în mod regulat.  De Crăciun, poți opta pentru piese aurii, argintii sau roșii, acestea fiind culori specifice sărbătorilor de iarnă, asociate cu această perioadă specială a anului. Anul trecut am scris un articol despre aceste trei culori cunoscute ca fiind utilizate foarte des în decorul mesei de Crăciun; te invităm să citești articolul aici.

Farfuriile, platourile, bolurile – fiecare piesă poate spune o poveste la masa de Crăciun. Modelele colorate vor contribui la crearea unui cadru vibrant din punct de vedere cromatic în zona de dining. De asemenea, piesele de culori simple sau neutre vor aduce spațiului un plus de eleganță și rafinament.

Decorațiuni pentru masă

La fel ca în cazul veselei, opțiunile pentru decorațiunile pe care le poți alege pentru masa de Crăciun sunt nelimitate. Fețe de masă cu broderie, șervete cu imprimeuri florale, inele strălucitoare pentru șervețele – opțiunile sunt numeroase pentru a aranja un cadru care să transmită magia sărbătorilor de iarnă.

Dacă alegi o față de masă de culoare albă, bej sau crem, cu broderie aurie sau argintie, continuă aranjamentul cu suporturi pentru farfurii sau șervețele decorative viu colorate. Suporturile pentru farfurii sunt deosebit de importante – acestea protejează topul mesei sau fața de masă de eventuale pete sau urme. Poți adăuga șervetelor inele spectaculoase care se vor evidenția cu mult rafinament.

Îți recomandăm să alegi decorațiuni pentru masă realizate din materiale calitative, deoarece, pe lângă aspectul elegant, acestea sunt și foarte practice și rezistente.

Cum să le combini?

Pentru un aspect deosebit al mesei, îți recomandăm să combini culori simple cu unele mai puternice. De exemplu, pe de-o parte, dacă decorațiunile pentru masă vor fi de culoare mai simplă, poți alege câteva farfurii colorate care vor aduce un aer vesel locului. Pe de altă parte, dacă alegi să folosești decorațiuni cu imprimeuri puternice, optează pentru un set de veselă în culori neutre, care va evidenția aspectul preparatelor tale. Culorile simple îți oferă întotdeauna mai multă versatilitate în ceea ce privește aranjamentul mesei de Crăciun, acesta nefiind încărcat sau obositor la nivel vizual.

Totodată, poți folosi fie seturi de veselă sau decorațiuni, fie piese individuale pe care să le combini cum îți place. Nu e nevoie ca toate elementele să aparțină aceleiași game, deoarece poți obține, cu ușurință, un echilibru din punct de vedere cromatic.

Cel mai important element – masa 

Deși cunoaștem importanța veselei și a decorațiunilor pentru masă, trebuie să mărturisim că masa este cel mai semnificativ element din zona de dining, mai ales atunci când vorbim despre ocazii speciale. Pentru că de sărbători sunt mai mulți invitați decât într-o zi obișnuită, o masă extensibilă este mai mult decât binevenită. Alege una care să-ți placă din punct de vedere estetic, dar asigură-te că este o piesă practică, pe care o poți extinde, strânge și muta cu ușurință.

De asemenea, mesele din lemn sunt piese cu adevărat speciale, eleganța lor fiind incontestabilă. Rafinamentul materialului este evident, iar durata și rezistența acestora le recomandă drept opțiunile ideale pentru orice fel de amenajare. Iată mai jos câteva dintre preferatele noastre.

Noi te sfătuim să alegi piesele care sunt pe gustul tău, cu garanția că rezultatul va fi unul de excepție.

*Prețurile produselor prezentate în articol sunt valabile la data publicării acestuia.