Sănătatea și starea de bine depind de un somn cât mai odihnitor, iar o saltea care îți oferă un suport adecvat și adaptat nevoilor tale este esențială pentru nopți pline de confort. Îți prezentâm câțiva pași pe care îi poți urma pentru a te asigura că alegi salteaua potrivită pentru tine și cei dragi.

Tipuri de saltele

Pentru a face alegerea potrivită, trebuie să cunoști cât mai bine opțiunile pe care le ai la dispoziție. Există trei mari categorii de saltele, fiecare cu particularitățile și caracteristicile ei. Ți le prezentăm pe cele mai importante dintre acestea.

Principalele avantaje ale saltelelor cu arcuri sunt acelea că asigură o bună circulație a aerului și sunt deosebit de durabile. Prin urmare, oferă confortul termic esențial unui somn odihnitor. Saltelele pot fi realizate cu arcuri tradiționale sau împachetate. În ceea ce privește arcurile tradiționale, oferă rezistență și o bună susținere, nu se modelează pe forma corpului și pot trasfera mișcarea către partener. Spre deosebire de acestea, saltelele cu arcuri împachetate asigură un plus de confort, adaptându-se formei corpului fără a transfera mișcarea.

Deosebit de confortabile, cele mai cunoscute saltele din spumă sunt saltelele cu memorie realizate din revoluționarul material vâsco-elastic. Materialul dezvoltat în anii 70 de inginerii Agenției Spațiale Americane era menit să absoarbă presiunea pentru a amortiza șocul și a susține astronauții la decolare. Astăzi la îndemâna tuturor, spuma cu memorie este un sinonim al confortului, care preia presiunea exercitată de corp și o distribuie uniform. Astfel, saltelele din spumă cu memorie se adaptează cu delicatețe formei corpului indiferent de poziția de dormit și reduc punctele de presiune.

Saltelele realizate cu spumă poliuretanică oferă o susținere uniformă, reprezentând o alegere durabilă și rezistentă. La rândul lor, se adaptează formei corpului și reduc transferul mișcării, oferind confortul necesar unui somn odihnitor.

Durabil, natural și sănătos, latexul îi permite saltelei “să respire”. Asigură o bună circulație a aerului și păstrează mediul uscat. De asemenea, structura materialului reacționează eficient la presiunea exercitată de corp, oferind maximum de confort. Saltelele din latex sunt recomandate în cazul durerilor de coloană vertebrală, asigurând o poziție corectă.

Poziția de dormit

Suntem cu toții diferiți, din fericire, iar la fel de unic este și modul nostru de a dormi. În momentul în care explorezi opțiunile în vederea alegerii unei saltele potrivite, ai în vedere poziția predominantă în care dormi pentru a știi ce ți se potrivește cel mai bine.

Dacă dormi pe spate, ai nevoie de o saltea suficient de fermă, care îți asigură o susținere potrivită. Saltelele moi creează zone de presiune neplăcute și nu asigură o poziție sănătoasă în timpul somnului, aspect care poate provoca probleme serioase de spate.

Dacă dormi pe burtă, ai nevoie de o susținere cât mai bună. Este indicat ca salteaua să îți ofere o susținere uniformă pentru că în această poziție corpul tău exercită o presiune mare în zona toracelui, existând șansa ca acesta să se scufunde în mod nesănătos în saltea.

În cazul în care poziția ta de dormit dominantă este pe spate sau pe burtă, îți recomandăm saltelele Daisy Hard, Diamond Hard, Premier Hard sau Chicago.

Dacă dormi pe-o parte, nivelul de fermitate trebuie să fie mediu. Această poziție vine la pachet cu mai multă mobilitate în timpul somnului, schimbând părțile pe care dormi. Prin urmare, ai nevoie de o saltea care ține pasul cu tine. Este foarte important să fie suficient de moale pentru a se modela pe forma corpului și a elimina punctele de presiune. Indicate în cazul în cazul în care dormi cel mai frecvent pe o parte sunt saltelele Daisy Soft, Diamond Soft, Premier Soft, New York sau Florida.

Nivelul de fermitate

Nivelul de fermitate al saltelei se referă la senzația pe care aceasta ți-o oferă atunci când te întinzi în pat. O poți simți drept o suprafață moale, în care te cufunzi în mod plăcut sau, din contră, îți place poziția dreaptă asigurată de tăria ei. Nivelul de fermitate sau senzația oferită de saltea este o chestiune subiectivă la fel cum este și modul în care percepi confortul. Prin urmare, îți recomandăm să testezi salteaua înainte de achiziție.

O modalitate prin care poti ajusta nivelul de fermitate al saltelei sau al unei canapele extensibile este reprezentata de topul pentru saltea. Acesta ofera un plus de confort, protejand si prelungindu-i viața saltelei.

Cum ai grijă de salteaua ta?

Un alt aspect important de care trebuie să ții cont atunci când vine vorba de salteaua ta este felul în care ai grijă de ea. Ne referim aici la toate modalitățile de curățare și îngrijire care te ajută să prelungești durata de viață a saltelei. Am scris un articol special pentru acest subiect, așa că te invităm să îl citești aici.

Preferințele tale pentru o saltea sunt la fel de unice ca tine. Luând în considerare factorii care îți influențează somnul, te vei asigura că alegi o saltea potrivită și deosebit de confortabilă.