Covoarele sunt un element esențial în decorul casei tale. Acestea îndeplinesc atât un rol practic, oferindu-ți o suprafață moale și călduroasă pe care să pășești, cât și unul estetic, completând mobilierul și decorațiunile la nivel vizual.

După cum am menționat și într-un articol anterior, materialul, culoarea și textura sunt elemente importante atunci când alegi un covor. Totuși, rolul principal în încercarea de a armoniza covorul cu restul decorului îl joacă dimensiunea acestuia. Noi îți oferim câteva sfaturi pentru a face alegerile potrivite în acest sens pentru dormitor, living și dining, cele trei încăperi în care prezența unui covor este un must.

DORMITOR

Elementul central al dormitorului este patul, iar acesta este, în cele mai multe cazuri, însoțit de două noptiere. Astfel, deși în cameră există și alte piese de mobilier (o comodă sau un dulap, de exemplu), recomandarea noastră este să alegi dimensiunea covorului având ca reper aceste trei piese de mobilier.
Mobexpert Blog - Cum alegi dimensiunile covorului pentru dormitor, living și dining
Concret, lungimea covorului trebuie să o depășească pe cea a patului, iar lățimea acestuia trebuie să fie mai mare decât cele însumate ale patului și noptierelor, astfel încât mobilierul să poată fi amplasat integral pe suprafața covorului.

LIVING

Livingul este camera în care îți petreci cea mai mare parte din zi, astfel că e important să îi acorzi o atenție sporită atunci când alegi elementele care vor constitui decorul. În acest sens, evită covoarele cu dimensiuni prea mici, deoarece ele pot crea disconfort la nivel vizual.
Mobexpert Blog - Cum alegi dimensiunile covorului pentru dormitor, living și dining
Delimitează spațiul central al camerei, cel definit de canapea și fotolii, cu un covor suficient de mare încât să le poată găzdui în totalitate, sau, dacă spațiul este mai restrâns, măcar picioarele din față ale acestora și măsuța de cafea.

DINING

Pentru un nivel optim de confort în timpul servirii mesei, ai nevoie de o suprafață moale și călduroasă pe care să îți așezi picioarele. Alege un model de covor cu fir scurt, care să poată fi aspirat cu ușurință, și calculează dimensiunile pe care acesta ar trebui să le aibă.
Mobexpert Blog - Cum alegi dimensiunile covorului pentru dormitor, living și dining
Cum? Foarte simplu. Amplasează scaunele în jurul mesei în așa fel încât, atunci când servești masa, fiecare invitat să poată adopta o poziție comodă. Apoi, alege un covor capabil să găzduiască lejer întregul ansamblu format din masă și scaune, atât pe lungime, cât și pe lățime.
Având în vedere aceste reguli, vei putea alege pentru fiecare cameră câte un covor care să completeze natural aspectul încăperii și să aducă, în același timp, un plus de confort.