Anual, Institutul Pantone realizează o selecție de culori care simbolizează starea dominantă din cultura globală. În 2017, titlul de culoare a anului îi revine verdelui crud, nuanță care evocă primele zile de primăvară, în care natura renaște într-o explozie de prospețime. Nuanța de verde crud simbolizează reconectarea omului cu natura și cu cei din jur. Cu cât acesta se afundă mai mult în viața modernă, cu atât dorința de revitalizare și unitate cu lumea naturală crește.

Verdele crud reprezintă alegerea ideală pentru a-i conferi spațiului tău note de prospețime și vitalitate. Versatil și natural, poate fi integrat cu ușurință în multiple combinații cromatice, indiferent de sezon.

„A refreshing and revitalizing shade, Greenery is symbolic of new beginnings.”
– Pantone Color Institute

O canapea, un fotoliu sau un covor pufos?

Verdele crud este ca o gură de aer proaspăt pentru casa ta. În funcție de preferințe, poți opta pentru o piesă de bază, în jurul căreia să construiești restul decorului. O canapea, un fotoliu sau un covor pufos de culoarea verde crud vor juca rolul principal în cadrul amenajării, conferindu-i un aspect original, plin de viață.

În cazul în care consideri că piesele de mobilier colorate sunt o alegere riscantă, preferi un stil minimalist sau pur și simplu nu dorești să investești în mobilier, accesoriile de culoare verde crud sunt perfecte pentru a-i aduce decorului tău mici schimbări. Corpurile de iluminat de culoare verde, pernele decorative sau draperiile vor aduce prospețimea în casa ta. Imaginea naturală a amenajării poate fi potențată de plante decorative sau tablouri viu colorate.

Cu ce culori se asortează?

Deși poate părea dificil de asortat, verdele crud este o nuanță extrem de versatilă. Dacă iubești culorile, nu ezita să îl alături tonurilor de roz, portocaliu, galben sau albastru. De asemenea, verdele crud este perfect pentru a fi combinat cu nuanțe pastelate. Această alăturare cromatică îi va conferi decorului o imagine diafană și foarte plăcută. Pentru un aspect luminos și o atmosferă calmă, asortează verdele crud cu nuanțe naturale de crem, maro, gri, verde închis, bleu sau albastru. Nu în ultimul rând, poate fi combinat cu nuanțe neutre sau cu alb pentru un decor simplu, dar de bun gust.

Camera copiilor în verde crud

Verdele crud reprezintă o bună alegere și pentru dormitoarele copiilor. Energică și proaspătă, culoarea anului 2017 creează o atmosferă veselă și plăcută în camerele celor mici. În universul lor, culorile sunt binevenite, iar verdele crud își va găsi locul cu siguranță între jucăriile și personajele lor preferate. Un birou frumos colorat le va oferi un spațiu plăcut în care să își facă temele și îi va inspira să fie creativi cu timpul lor.

Creează o atmosferă destinsă la birou

O zonă de lucru practică și plăcută este esențială pentru productivitate. Verdele crud va crea în birou o atmosferă destinsă și, în același timp, plină de viață. Acesta va stimula creativitatea și va inspira o atitudine binedispusă și energică. Poți opta pentru birouri bicolore sau pentru scaune operaționale viu colorate.

În cazul în care spațiul de lucru este deja amenajat, accesorizează-l cu accente de verde crud, adăugându-i plante decorative sau tablouri. Astfel, va dobândi un aspect personalizat și creativ.

Îți dorim un an plin de culoare!