În 2020, tendințele în materie de design interior vizează atât estetica amenajărilor interioare, cât și confortul acestora. Dacă vrei să fii la curent cu trendurile actuale, ești în locul potrivit, pentru că în articolul de astăzi îți povestim tot ce trebuie să știi despre designul interior al anului 2020.

Classic Blue

Era de așteptat ca albastrul clasic să fie apreciat pentru caracteristicile sale, datorită naturii sale deosebite. Culoarea anului 2020 este puternică, dar în același timp exprimă rafinament, așa că o poți include cu succes în orice încăpere din spațiul tău.

Te invităm să citești aici articolul nostru despre celebrul classic blue, unde vei găsi atât produse în această nuanță, cât și multe idei de amenajare care includ culoarea anului.

Mobexpert Blog. Trends 2020

Culori neutre

Și anul acesta, culorile neutre îți fac simțită prezența în ceea ce privește tendințele în designul interior. Simplitatea lor vine la pachet cu garanția versatilității, astfel că reprezintă alegerea ideală atunci când vine vorba de amenajările interioare. Spațiul pare mai mare, poți adăuga mai multe pete de culori vibrante, iar nuanțele se asortează cu ușurință. Dacă te pasionează acest subiect și te gândești să le incluzi în amenajarea casei tale, noi te invităm să citești aici un articol pe care l-am dedicat în întregime culorilor neutre.

Canapele realizate în linii curbate

Asemenea mobilierului cu finisaj patinat, canapelele cu linii curbate sunt piese sofisticate, care aduc încăperii un aer luxuriant, inedit. Acest design este potrivit tapițeriei din stofă catifelată, culorile devenind vibrante, cu accente strălucitoare. Pe lângă aspectul aparte de care dă dovadă, o astfel de canapea excelează și la capitolul confort. Materialul moale și plăcut la atingere te va răsfăța, iar câteva perne decorative vor completa întregul tablou, pentru ca tu să te bucuri de propria oază de relaxare, chiar la tine în living.

Accesorii calitative pentru pat

Așa cum am menționat și mai sus, trendurile în materie de design interior pentru anul 2020 cuprind și aspecte legate de confort, nu doar estetică. Așadar, experții recomandă investiții în accesorii de cea mai bună calitate pentru pat. Ne referim aici la somiere, saltele, așternuturi, perne și pilote, cuverturi și orice alte piese care contribuie într-un fel sau altul la odihna ta. Având în vedere impactul pe care îl are asupra corpului, patul, combinat cu toate celelalte accesorii, reprezintă una dintre cele mai importante piese de mobilier din casa ta.

Finisaje patinate

Finisajele patinate adaugă mobilierului o eleganță aparte, datorită aspectului vintage și nobil pe care îl au. Spațiul în care alegi să introduci piese de mobilier cu acest finisaj vor exprima atât rafinament, dar și ideea alegerii cu grijă a elementelor din încăpere. Vei putea contura un spațiu cu personalitate, amenajat cu piese spectaculoase și mult bun gust.

Ratan și răchită

Este un lucru deja bine cunoscut acela că, în ultimul timp, materialele naturale au câștigat teren în fața celor sintetice. Ratanul și răchita sunt apreciate datorită aspectului natural și delicat. Deși folosit în special în exterior, trendurile anului 2020 garantează includerea mobilierului din ratan sau răchită cu succes chiar și în interior, în living sau dormitor. Dacă nu te atrage ideea unor astfel de piese de mobilier în interiorul casei tale, dar vrei totuși să adaugi câteva accente naturale încăperilor, optează cu încredere pentru diverse accesorii realizate din aceste materiale. Cu toții cunoaștem celebrele coșuri împletite și efectul pe care îl au odată incluse într-o încăpere. Poți alege covoare din iută, cât mai multe coșuri, dar și felinare pe care le poți așeza atât în casă, cât și pe balcon sau pe terasă.

Pereți florali

Admirate grație rafinamentului pe care îl exprimă, accentele florale rămân în vogă și în anul 2020, în special pentru pereți. Astfel, dacă dorești să adopți acest trend pentru încăperile din spațiul tău, tapetul reprezintă alegerea ideală. Numeroasele modele florale îți pun la dispoziție posibilitatea de a alege produsul perfect pentru tine, în funcție de preferințele pe care le ai. Pe de-o parte, poți opta pentru flori în culori pastel sau în diverse nuanțe de bej, crem și roz pudrat, iar pe de altă parte, poți alege un tapet cu flori colorate în nuanțe puternice de albastru, mov sau verde.

Există câteva moduri de amenajare și piese de mobilier clasice, care nu pier niciodată și sunt mereu de actualitate. Alte elemente sunt temporare, vin și pleacă. În minunata aventură de amenajare a casei tale, ghidează-te după intuiție și ideea care susține că pe primul plan este confortul tău. Trendurile anului sunt promițătoare, punctând atât confortul, cât și estetica. Mai rămâne doar să-ți alegi produsele preferate și să te bucuri de un loc perfect pentru odihnă, liniște și relaxare, creat special pentru tine.

*Prețurile produselor prezentate în articol sunt valabile la data publicării acestuia.