Eleganță, funcționalitate și mai presus de toate, calitate – acestea sunt principalele caracteristici ale bucătăriilor Mobexpert. Pentru ca tu să fii cât mai bine informat cu privire la produsele din categorie, am creat acest articol în care vei găsi tot ce trebuie să știi despre bucătăriile Mobexpert.

Varietatea modelelor din colecția de bucătării Mobexpert îți oferă posibilitatea de a alege mobilierul perfect pentru spațiul tău.

Mobexpert Blog. Bucatarii


Cum personalizezi o bucătărie Mobexpert pentru nevoile tale?

Alege-ți modelul favorit, finisajele, corpurile și tipurile de electrocasnice pe care dorești să le incluzi în configurația bucătăriei tale, urmând ca mobilierul să se potrivească perfect spațiului tău.

1. Mai întâi, explorează categoria noastră cu game de bucătărie, unde vei găsi modele diverse, de la stilul clasic până la cel contemporan, de la materiale precum panouri aglomerate din lemn, MDF sau lemn masiv, până la blaturile din quartz, marmură sau granit.

2. Alege modelul care ți se potrivește.

3. Mergi la cel mai apropiat magazin Mobexpert. Aici, colegii noștri te vor ajuta cu toate informațiile necesare pentru pașii următori. Vezi aici locațiile tuturor magazinelor Mobexpert: https://mobexpert.ro/pages/retea-magazine.

4. Fiecare gamă de bucătărie din categoria noastră are afișat un preț pentru o compoziție standard. Acela este un preț comparativ care te va ajuta să compari mai multe modele, diferența constând în tipurile de fronturi caracteristice fiecărui model. Compoziția standard are lungimea de 245 cm și conține modulele indispensabile unei bucătării: baza pentru chiuvetă, baza pentru cuptor și plită, sertare și spații de depozitare, scurgătorul pentru vase sau coloana pentru frigider. Așadar, prețul standard sau comparativ, așa cum îl numim noi, este un preț orientativ care te ajută să faci diferența între modelele colecției Mobexpert. De asemenea, această compoziție standard cuprinde elemente pe care le poți schimba ulterior – mânere, blaturi, feronerie și diferite alte accesorii.

5. Pentru ca tu să te poți bucura de propria bucătărie Mobexpert, iar colegii noștri să-ți propună amenajarea ideală pentru spațiul disponibil, avem nevoie de schița bucătăriei tale. Așa că, următorul pas este să ne trimiți schița.

6. Dacă nu ai o schiță a bucătăriei, putem trimite o echipă de profesioniști la tine acasă, care va face toate măsurătorile necesare. Costul acestui serviciu este de 500 lei și reprezintă un avans care va fi scăzut din prețul final al proiectului.

7. După ce ai ales bucătăria potrivită nevoilor și stilului tău de viață, urmează stabilirea detaliilor:

  • alegerea finisajelor, putând opta pentru o nuanță sau o combinație de nuanțe.
  • optimizarea spațiilor de depozitare prin accesorizarea acestora cu diverse compartimentări. Poți alege diferite modele de mânere și sisteme de iluminat.
  • dintr-o gamă foarte diversă, poți alege tipul de material din care să fie realizat blatul de lucru: laminat, compozit sau piatră naturală.
  • dacă încă nu ai decis, te putem ajuta și cu alegerea electrocasnicelor, punându-ți la dispoziție un număr mare de branduri și furnizori cu care colaborăm. Transportul și montajul acestora vor fi gratuite. Dacă ai deja electrocasnicele și dorești să fie încastrate în bucătărie de către echipa noastră de montaj, costul este de 40 lei pentru fiecare piesă. Montajul acestora nu include racordarea la apă, gaz și curent electric, acestea necesitând personal specializat și autorizat.

8. Programele informatice Mobexpert permit consilierilor noștri să realizeze proiectul 3D al mobilierului tău. În funcție de complexitatea proiectului și fabrica în care se realizează modelul ales, termenul de livrare poate varia între 4 și 10 săptămâni. Dacă te grăbești, poți opta pentru compozițiile fixe, complet utilate cu electrocasnice, disponibile imediat. Vezi aici compozițiile fixe: https://mobexpert.ro/collections/bucatarii-complete.

9. Dacă alegi ca echipa noastră de profesioniști să-ți monteze mobilierul de bucătărie, te bucuri de o garanție standard de 2 ani. În funcție de spațiul care trebuie mobilat, echipa Mobexpert poate interveni cu mici modificări pentru anumite module, cum ar fi tăieturi specifice în funcție de țevi sau pereți.

Mobexpert Blog. Bucătării


Care sunt elementele principale de care să ții cont atunci când îți alegi bucătăria?

Bucătărie personalizată? Nu prea se poate altfel. Este nevoie să ții cont de câteva aspecte atunci când vorbim de bucătării personalizate.

  1. Creează-ți propriile rețete și experiențe în bucătărie

Alege fronturile potrivite care vor contura un spațiu aspectuos și pe gustul tău. Culorile pe care le alegi pentru bucătăria ta sunt importante și influențează modul în care spațiul va fi evidențiat. Dacă ai la dispoziție o încăpere mică, ideal ar fi să alegi o bucătărie de culori deschide care ajută la crearea unui spațiu luminos. Dacă ai o bucătărie deschisă de dimensiuni mai mari, atunci îți poți alege și finisaje mai închise.

De asemenea, mânerele fac parte din elementele care definesc stilul bucătăriei, așa că trebuie alese cu grijă, în funcție de aspectul încăperii.

  1. Mobilier adaptabil oricărui spațiu

Poți alege din cele peste 25 de variante modulare care să se potrivească perfect spațiului tău. Toate bucătăriile Mobexpert se realizează la comandă, putând fi adaptate oricărui spațiu. Fiecare model de bucătărie este alcătuit dintr-un număr de module cu mai multe dimensiuni standard care se pot combina și încadra perfect în bucătăria ta.

Mobexpert Blog. Bucătării


Cum poți să valorifici tot spațiul pe care îl ai la dispoziție în bucătărie?

Răspunsul pentru această întrebare vine în urma analizei nevoilor clienților noștri.

Depozitare pe verticală

De cele mai multe ori, spațiul pe care îl ai la dispoziție în bucătărie poate fi o provocare, la fel și depozitarea în această încăpere. Depozitarea pe verticală poate fi răspunsul corect pentru eficientizarea spațiului. Ne referim aici la corpuri de bază și corpuri suspendate. Folosește corpurile suspendate pentru a stoca vesela, tacâmurile, accesoriile pentru gătit, textilele și decorațiunile pentru masă, în special dacă nu ai o zonă de dining în care să incluzi un bufet sau o vitrină.

Bucătării liniare pentru apartamente

Pentru locuințele de dimensiuni mai mici, specialiștii noștri recomandă bucătăriile liniare. Poți opta și pentru un frigider incorporabil și, în acest fel, mobilierul va ocupa un singur perete, iar restul spațiului poate fi folosit pentru alte activități.

Zona de dining în bucătărie

Dacă nu ai o zonă de dining și iei masa în bucătărie, o masă îngustă, extensibilă sau pliabilă va fi aliatul tău de nădejde. Mobilierul pliabil poate fi depozitat cu ușurință după ce servești masa, iar spațiul este păstrat cât mai aerisit.

Folosește insulele de bucătărie pentru bucătării deschise

Dacă în casa ta bucătăria este deschisă, câteva opțiuni favorabile sunt bucătăria de tip U, insulele de bucătărie sau peninsulele. Aceste trei tipuri te vor ajuta să delimitezi spațiul dintre bucătărie și living sau zona de dining și vor crea o trecere naturală dintr-o încăpere în cealaltă. La nivel vizual, spațiul este armonios împărțit, iar casa va avea un aspect organizat.

Compartimentarea corpurilor de mobilier

Totodată, nu trebuie să subestimezi importanța compartimentării corpurilor de mobilier. Dacă bucătăria ta este de dimensiuni reduse, alege corpuri bine împărțite. Cât mai multe rafturi înseamnă cât mai mult spațiu pentru depozitare, ordine și funcționalitate. Gândește-te care sunt obiectele pe care vrei sa le păstrezi în bucătărie și, în funcție de acestea, alege modelele de compartimentare potrivite.

Mobexpert Blog. Bucătării


Mese și scaune pentru bucătărie

Mai jos poți vedea câteva dintre bucătăriile noastre preferate, alături de câteva mese și scaune care se potrivesc de minune cu acestea.

E necesar ca timpul petrecut în bucătărie să fie unul plăcut, fie că vorbim despre experiențe culinare sau servirea mesei. Alege o bucătărie care răspunde tuturor nevoilor pe care le ai și creează un cadru perfect pentru tine!