Pentru ca un spațiu să încurajeze ideile bune și productivitatea este necesar să îți reflecte personalitatea și să îți asigure confortul pe întreaga durată a orelor de lucru. Fie că lucrezi în permanență de acasă sau doar ocazional, biroul trebuie să îți ofere un spațiu practic și plăcut pentru desfășurarea activității.

Alege zona potrivită din încăpere și mobilierul

Chiar dacă acasă nu ai o încăpere specială pentru birou, fiind parte integrantă a livingului sau a dormitorului, este esențial să alegi locul potrivit pentru acesta, în care te poți bucura de lumină naturală și confort. Odată delimitată zona, urmează alegerea direcției de amenajare și a mobilierului. Creativ sau sobru, optează pentru un design și o cromatică care te inspiră, de dimensiuni potrivite și care răspunde cu eficiență necesităților tale. Completează biroul cu un scaun confortabil, în același stil.

Adaugă spații de depozitare

Spațiile de depozitare sunt esențiale în păstrarea unui mediu plăcut și bine organizat. Alege piese de mobilier cu sertare sau rafturi, evitând astfel dezordinea în spațiul de lucru. Casetiere, dulapuri sau etajere, piesele de mobilier cu rol în depozitare își vor dovedi utilitatea în biroul de acasă. Nu în ultimul rând, investește în spațiul pe verticală și completează amenajarea cu rafturi sau polițe pentru cărți și alte lucruri utile la birou.

Un plus de lumină

Lumina are un rol deosebit de important pentru confortul din timpul orelor de lucru. Pentru a te asigura că spațiul este iluminat cu eficiență atunci când lumina naturală nu mai este suficientă sau desfășori o activitate ce necesită un plus de lumină, completează amenajarea cu o lampă de birou. Cu un important rol funcțional, lampa este, în egală măsură, și un accesoriu pentru biroul tău.

Personalizează spațiul cu decorațiuni

Decorațiunile au rol la fel de important în amenajarea biroului de acasă precum alegerea mobilierului. Având în vedere timpul îndelungat petrecut la birou și importanța activității desfășurate, este esențial ca acesta să îți reflecte personalitatea și să te inspire în fiecare moment. Alege piese pe gustul tău, care îți stimulează creativitatea și buna dispoziție.

Indiferent de direcția pe care o vei alege în amenajarea biroului tău, ai în vedere funcționalitatea și estetica, proiectând un spațiu perfect pentru nevoile tale.