Livingul este camera vedetă a casei, locul unde petrecem cel mai mult timp. El poartă mereu cele mai frumoase straie pentru că întâmpină oaspeții și ascultă poveștile familiei în fiecare zi. Tocmai de aceea trebuie să îl amenajăm cât mai comod, aspectuos și funcțional. 

Cu aceste criterii în minte ți-am pregătit un ghid complet care să-ți răspundă la toate întrebările posibile despre cum să-ți amenajezi și decorezi sufrageria, indiferent că stai la casă sau la bloc, ai un living mic care poate este și la comun cu bucătăria sau pur și simplu ai un stil de amenajare preferat și nu știi de unde să o apuci. Așadar, iată câteva idei și sfaturi care să te ajute să creezi un living deopotrivă funcțional, călduros și primitor.

Cum amenajezi un living în funcție de formă și dimensiuni?

Dimensiunea este de multe ori factorul care influențează cel mai mult atunci când amenajezi sufrageria și orice altă cameră din locuință. Dar nu trebuie să îți faci griji. Există nenumărate soluții pentru a te folosi eficient de tot spațiul pe care îl ai la dispoziție astfel încât să construiești un living perfect funcțional, dar și deosebit din punct de vedere estetic. 

Livingul mic

Amenajarea unui living mic este o adevărată provocare. Dar există câteva recomandări generale care te vor ajuta să ieși din impas și cu o cameră de zi perfect funcțională exact așa cum ți-ai imaginat-o. Optează pentru elemente care dau iluzia unei încăperi mai mari: paletă de culori predominant deschisă, mobilier cu picioare care dă impresia unui spațiu mai aerisit, mobilier lucios care reflectă lumina sau chiar oglinzi decorative care „dublează” spațiul pe care îl ai la dispoziție.

Renunță la obiectele inutile care doar ar aglomera camera și alege în schimb mobila compactă și multifuncțională. O canapea extensibilă de două sau trei locuri este ideală pentru când ai oaspeți, iar un colțar cu ladă de depozitare te va scuti din a găsi spațiu – pe care de altfel nu îl ai – pentru un dulap. Înlocuiește comoda TV cu un suport TV pentru perete și biblioteca ori vitrina cu rafturi și mobilier suspendat unde să îți pui cărțile, ramele foto și obiectele decorative.

Dacă ai un living mic, cele mai potrivite stiluri de amenajare sunt cel minimalist sau modern.

Livingul mare

O sufragerie mare este mult mai permisivă. Poți umple spațiul cu piese de mobilier care sporesc confortul și zona de relaxare, cum ar fi colțarele, fotoliile, o măsuță de cafea mai mare, o bibliotecă mai generoasă sau alte piese care ar fi de folos familiei tale. Dar totul cu limită. Încearcă să nu supraaglomerezi încăperea căci va părea mai mică decât este de fapt. Cheia este să creezi o armonie între dimensiunile disponibile și mobilier, respectiv decorațiuni. 

Cum amenajezi livingul în funcție de tipul locuinței?

Cu toate că scopul camerei de zi este același și la casă și la bloc, există câteva aspecte ce țin de tipul locuinței care fac diferența într-un proiect de amenajare. 

Livingul de la casă

De obicei, camerele de zi de la casă sunt mai spațioase decât cele de la bloc, ceea ce poate fi o provocare în funcție de cum privești lucrurile. Proiectul de amenajare ar putea fi extrem de ușor și rapid pentru că poți alege practic orice tip de mobilier și poți delimita diferitele spații funcționale pe care le amenajezi – birou, zonă de dining, etc. – prin poziționarea strategică a mobilierului sau chiar alegerea unor finisaje diferite. Pe de altă parte însă, poate fi mai dificil pentru că este mai greu să creezi armonie între mai multe obiecte. 

Livingul cu scară interioară

Majoritatea caselor au și etaj și, cu toate că îți dă posibilitatea să ai mai mult spațiu la parter, îți aduce încă un element de care trebuie să ții cont atunci când amenajezi livingul: scările. Dacă acestea sunt în zona camerei de zi, este important să le integrezi în restul decorului și nu să fie ca un obiect pierdut în spațiu. Dimpotrivă, uneori, pot chiar deveni un element decorativ neașteptat!

Livingul în apartament

Sufrageria dintr-un apartament nu este întotdeauna cel mai ușor de amenajat. Ești influențat nu numai de dimensiunea și forma camerei, dar pentru o organizare eficientă a spațiului este recomandat să ții cont și de compartimentarea locuinței. Dacă livingul este conectat cu un balcon deschis, poți crea iluzia de spațiu punând în evidență ferestrele. Cheia este să ai cât mai multă vizibilitate afară. Alege o perdea mai transparentă sau chiar renunță la perdea și montează draperii pe care le poți trage seara când ai nevoie de intimitate.

Dacă locuiești într-un apartament nedecomandat iar livingule ste inima casei, decorul trebuie să țină cont de căile de acces. Lasă suficient spațiu cât să poți trece confortabil dintr-o încăpere în alta oricând.

Cum amenajezi livingul în funcție de forma încăperii?

Forma este un alt aspect care își va pune amprenta pe proiectul de amenajare al livingului. În general, majoritatea încăperilor au formă pătrată sau dreptunghiulară, indiferent că sunt la casă sau la bloc. Iată câteva recomandări de care să ții cont în funcție de forma camerei tale de zi:

Livingul pătrat

Datorită simetriei, livingu lpătrat este mai plăcut din punct de vedere estetic și îți permite să te folosești mai eficient de spațiu. Varianta clasică de amenajare cu care nu dai niciodată greș este să poziționezi canapeaua și măsuța de cafea central, orientate către punctul de atracție principal al încăperii – biblioteca, televizorul sau șemineul – așezate și acestea pe mijlocul unui perete. Fotoliile pot fi așezate fie în stânga și/sau dreapta măsuței de cafea, fi pe diagonală. Folosește-te de un covor rotund sau pătrat pentru a delimita spațiul de socializare și a accentua simetria. În funcție de preferințe și de spațiul disponibil, poți lipi canapeaua de perete sau să lași un culoar de trecere în spatele acesteia.

O opțiune mai modernă, este să renunți la simetrie înlocuind canapeaua cu un colțar și fotoliile cu un balansoar. Aceasta este o variantă ideală mai ales dacă ai un apartament nedecomandat iar accesul se face prin living.

Livingul dreptunghiular

Cu toate că este mai provocator decât să amenajezi un living pătrat, o cameră de zi dreptunghiulară îți oferă la fel de multe opțiuni. 

Avantajul unui living lung este că e foarte ușor să delimitezi cele două zone de interes: cea funcțională, respectiv cea decorativă. Pe unul dintre pereți vei pune biblioteca, iar pe cel opus colțarul sau canapeaua și fotoliile. Asemenea unei sufragerii mici, și în cazul livingurilor înguste este bine să optezi pentru mai puțin mobilier, dar care să fie compact și multifuncțional pentru a nu încărca spațiul și a-l face să pară mai mic. Cele mai potrivite alegeri sunt corpurile suspendate și piesele cu formă alungită, cum ar fi o canapea lungă nu lată, o bibliotecă îngustă. 

Totuși, trebuie să ai grijă să nu exagerezi senzația de alungire, ceea ce poți face foarte ușor dacă poziționezi o parte din mobilier perpendicular pe lungimea camerei. Un taburet sau o banchetă sunt câteva opțiuni. Acestea vor ajuta și la delimitarea spațiului în cazul în care ai o zonă de dining – asta dacă nu vrei să separi vizual spațiul cu ajutorul covoarelor.

Livingul open space

Conceptul open space este tot mai popular deoarece asigură mai multă flexibilitate a interiorului și a mobilierului. Provocarea este să faci ca întreg spațiul să urmeze aceeași tematică și-n același timp să nu ai impresia că stai într-o mare bucătărie atunci când te relaxezi în canapea. 

Barul este elementul caracteristic spațiilor deschise care are atât rol de a conecta, dar și de a separa zonele individuale. În funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție, acesta poate complimenta zona de dining sau poate înlocui masa sau acționa chiar și ca zonă de lucru.

O altă modalitate de delimitare este să te folosești de corpuri de iluminat. Alege spoturi încastrate și aplice în bucătărie, un candelabru sau lustră în zona de dining și pendule, suspensii și lampadare în living. O opțiune mai inedită poate fi de a monta pe pereții zonei de dining panouri decorative din polistiren sau cu un model deosebit de tapet.

Cum poți amenaja livingul în funcție de stil?

Cum livingul este spațiul comun unde toată familia trebuie să se simtă bine, provocarea este cu atât mai mare să găsești stilul care îi va bucura pe toți. Dar ține minte că este de preferat ca toată locuința să fie amenajată în același stil pentru a păstra o armonie. Așa că ia în calcul tematica din restul casei atunci când amenajezi camera de zi. Iată câteva idei în funcție de stilul de amenajare preferat.

Livingul modern

Stilul modern este unul dintre cele mai ușoare de realizat și întreținut stiluri de amenajare. Acesta se remarcă prin simplitate, utilitate sporită și un grad înalt de confort. Se pune mare accent pe personalizare, oferind posibilitate de a-și alege piese de mobilier și obiecte decorative 

versatilitate și estetică deosebită, oferindu-ți posibilitatea de a alege corpuri de mobilier și obiecte decorative 100% pe gustul tău. Sunt preferate piesele cu forme geometrice, suprafețele netede, mobilierul ușor și multifuncțional și finisajele neutre. Pentru un decor mai interesant, poți introduce pete de culoare și pattern-uri atât la nivelul mobilierului, cât și al obiectelor de decor.

Livingul clasic

Spre deosebire de alte stiluri de amenajare care se potrivesc atât pentru un living mic, cât și pentru unul mare, datorită caracteristicilor, stilul clasic este recomandat mai degrabă pentru spațiile mai generoase. Este un tip de decorare bogat în detalii ornamentale în finisaje, pe mobilier și pe elementele textile, care pot cu ușurință crea senzația de supraaglomerare și sufocare. 

Astfel, într-o cameră de zi cu aspect clasic, mobilierul este, ideal, din lemn masiv, iar corpurile de iluminat sunt elegante cu inserții prețioase precum lustrele sau candelabrele. Decorațiunile sunt din belșug, iar articolele textile și tapițeriile sunt din materiale delicate precum catifeaua sau mătasea. Toate acestea fac din stilul clasic întruchiparea eleganței și a raționamentului. Dar o cameră decorată cu succes în acest stil, reușește să îmbine această perfecțiune cu funcționalitatea și confortul.

Livingul rustic

Nu trebuie să stai la casă sau la munte ca să îți poți amenaja livingul în stil rustic. Există o mulțime de opțiuni prin care poți aduce influența naturii și într-un living mai mic de la bloc. Un living cu aspect rustic are la bază lemnul îmbinat cu accente metalice sau piatră. Așadar, optează pentru pardoseli din lemn, mobilier din lemn masiv sau cu accente lemnoase puternice, cu aspect vintage și nuanțe brun-roșcate, pereți din piatră decorativă sau șemineu dacă spațiul îți permite. Textilele de obicei sunt confecționate din materiale naturale precum lâna, bumbacul sau inul și au motive tradiționale, iar canapelele și fotoliile sunt mari și foarte confortabile pentru a crea o atmosferă relaxată, de poveste.

Livingul minimalist

Dacă ești adeptul curentului minimalist, atunci obiectivul tău este să obții un living elegant, rafinat, cu mai puține detalii ornamentale. Te poți orienta către mobilier statement care să fie zona de interes central al sufrageriei sau poți opta pentru piese mai simple și să lași corpurile de iluminat și obiectele decorative să spună povestea. Într-un living minimalist predomină suprafețele plane, lucioase, materiale cum ar fi sticla, metalul, piatra și pielea și mobilierul jos, cu laturi drepte.

Livingul vintage

Când vine vorba de stilul vintage, te gândești la atmosfera anilor ’40 – ’50, la mobilier și decorațiuni care au între 20-100 de ani vechime. A fost o perioadă caracterizată de ”siluete” feminine și culori în tonuri neutre cum ar fi griul sau bejul alături de accente pale precum liliac, bleu sau roz, ceea ce dau un aer deopotrivă nobil, calm și romantic unei camere.

O sufragerie cu aspect vintage presupune un amestec de elemente contemporane cu antichități, articole textile și tapițerii din materiale luxuriante precum jacquard-ul și cu printuri florale complexe. Decorul este completat de corpuri de iluminat îndrăznețe, cu inserții de pietre prețioase cum ar fi candelabrele. O astfel de cameră este un templu al artei, adesea cu pereți tapetați, dar nu te sfii să vii cu rame foto sau oglinzi decorative ori să-ți împodobești rafturile cu sfeșnice și suporturi pentru lumânări deosebit ornamentate.

Cum poți amenaja anumite zone specifice în cadrul livingului?

De cele mai multe ori, livingul are rol de cameră destinată relaxării alături de o carte interesantă sau un film bun ori petrecerii timpului cu cei dragi. Dar, în funcție de planul locuinței, este posibil să fii nevoit să creezi în living și spații mai deosebite cum ar fi zona de dining, zona barului sau zona de lucru. Iată câteva idei care te-ar putea inspira:

Amenajarea unui living cu zonă de bar

Adevărat, barul este elementul ideal de legătură atunci când ai un living open space. Acesta poate fi realizat din structura pereților de rezistență, caz în care te asiguri că este în ton cu stilul de amenajare cu ajutorul accesoriilor și a pieselor de mobilier precum scaunele de bar înalte sau a etajerelor și suporturilor de sticlă. Dar dacă livingul tău nu este amenajat cu un bar, poți foarte ușor să achiziționezi o masă de bar pe care să o integrezi în restul decorului.

Vezi toată colecția de mese și scaune de bar!

Amenajarea unui living cu zonă de dining

După cum te-ai aștepta, când trebuie să amenajezi două încăperi în una nu este tocmai ușor. Acestea trebuie să fie conectate prin uniformitatea stilului și totodată delimitate pentru o estetică mai plăcută și organizată. Zona de dining nu trebuie să ocupe toată încăperea și nici zona de relaxare. Dacă ai un living mai mic și o familie numeroasă optează pentru o masă extensibilă.

Unul dintre cele mai importante aspecte este locul unde vor fi amplasate mesele și scaunele. Dacă se poate, alege colțul mai luminos pentru a transmite bună dispoziție și energie pozitivă atunci când iei masa alături de cei dragi. În cazul în care spațiul nu îți permite, optează atunci pentru scaune care nu au spătar întreg, pentru a permite luminii să treacă.

Ai în vedere și separarea vizuală a zonei de socializare de cea de dining. Poți folosi covor care să se potrivească mesei achiziționate sau o sursă de iluminat, de preferat o lustră. Apoi, dacă încăperea îți permite, completează spațiul cu un bufet pe care îl poți folosi ca spațiu de depozitare pentru tacâmuri, veselă și nu numai.

Descoperă întreaga colecție de mobilier pentru zona de dining!

Amenajarea unui living cu spațiu de birou

Livingul poate foarte bine găzdui și un spațiu de lucru. Poți să transformi cu ușurință un colț liber într-un birou simplu, practic și în armonie perfectă cu restul elementelor din cameră. Nu trebuie să facă parte din set cu biblioteca, măsuța de cafea, etajerele sau scaunele. Dimpotrivă, pentru a delimita mai bine această zonă, este recomandat să optezi pentru un birou de culoare complet diferită. Ca de obicei, te poți orienta și către un covor care să grupeze canapeaua și fotoliile

Dacă vrei să camuflezi spațiul de lucru în mobilier, alege un birou încastrat, o masă mai mică sau cu aspect mai clasic cu picioare masive ori din lemn masiv, respectiv un scaun minimalist mai aspectuos. Dacă lucrezi mult de acasă, e recomandat să optezi pentru un scaun ergonomic, altfel, caută unul care să fie cât mai confortabil. Pentru depozitare poți folosi o comodă cu sertare, rafturi sau etajere.

În cazul în care totuși nu ai niciun colț stingherit pe care să îl poți transforma în birou, poți opta pentru o măsuță de laptop sau o măsuță de cafea multifuncțională care poate deveni instant birou. Acestea sunt ideale dacă ai un living mic.

Vezi mai multe modele de birouri pentru a-ți amenaja spațiul de lucru perfect acasă!

Idei deosebite și personalizate de amenajare a livingului

Pe lângă corpurile de mobilier, există și alte idei pentru amenajarea livingului de vis care-l vor face mai original și primitor. Iată câteva dintre ele:

Tapet 

Tapetul este o alegere excelentă pentru o amenajare unică. Este o modalitate foarte accesibilă, ușor și rapid de implementat pentru decorarea pereților, spre deosebire de zugrăvire, spre exemplu. Se potrivește cel mai bine stilului vintage, dar poate oferi și acel element special care pune în valoare punctele de atracție din camera de zi. La fel ca în cazul oricărei nuanțe de vopsea, există câteva recomandări atunci când vine vorba de alegerea tapetului potrivit: alege un model care să se îmbine armonios și creează un spațiu unitar alături de mobilier și ai grijă să nu încarce inutil spațiul. Un pattern complicat sau o culoare mai pretențioasă va limita opțiunile pentru corpurile de mobilier.

Vezi toate modelele de tapet!

Piatră decorativă

Piatra decorativă este recomandată în special livingurilor de dimensiuni mai mari. Aceasta poate fi în sine un punct de atracție în cameră sau poate contrasta cu mobilierul pe care vrei să îl scoți în evidență. Cu toate că este inspirată din decorul rustic, cu puțină creativitate poți crea un decor inedit și în combinație cu alte stiluri cum ar fi cel modern, industrial sau urban.

Șemineu

Șemineul se potrivește în special stilului rustic, dar și boem și chiar modern. Acesta va adăuga un plus de caldură în sufragerie, creând o atmosferă mai relaxantă și primitoare. De cele mai multe ori șemineul este un punct de atracție în încăpere motiv pentru care, asemenea unei comode TV, ar trebui să aibă un perete dedicat care să aibă doar rol estetic. Dacă stai la casă poți merge pe varianta clasică și să construiești un șemineu cu foc natural. La apartament, mergi pe o sursă electrică ce va crea senzația de foc. Ai grijă însă să nu pui în apropriere alte piese de mobilier deoarece se pot deteriora în timp de la căldura emanată.

Descoperă întreaga noastră colecție de șeminee!

Cum alegi restul decorațiunilor pentru living?

Decorațiunile definesc personalitatea unui spațiu. Lasă-ți imaginația să zburde și fii original în decorarea spațiului. Iată cateva idei:

Corpurile de iluminat 

Nimic nu este mai plăcut la finalul unei zile pline decât compania persoanelor dragi și atmosfera caldă de acasă, iar o singură sursă de lumină puternică poate ruina ambianța primitoare. 

Cea mai plăcută modalitate de a ilumina un spațiu este folosind minimum două surse, precum un lampadar, veioză sau aplice de perete care vor inunda încăperea cu lumină caldă. 

Dar nici cu sursele de lumină nu trebuie să exagerezi, mai mult nu înseamnă neapărat mai bine. Așa că dacă ți se pare că sufrageria deja este încărcată, renunță la acestea și păstrează doar corpurile de iluminat suspendate. Poți obține același efect dacă optezi pentru o plafonieră ori lustră mai impunătoare. Ține cont doar de înălțimea camerei – dacă pereții nu au înălțimea adecvată, un pendul nu va avea efectul dorit, ci dimpotrivă, va face camera să pară mai mică și sufocantă.

Vezi toate modelele de corpuri de iluminat pentru un living cu stil!

Perdelele și draperiile

Alt element care contribuie semnificativ la schimbarea decorului dintr-o încăpere este un nou set de perdelele sau draperii. Există numeroase modele și materiale dintre care poți alege și își vor face simțită prezența în living. Pentru că vor încadra ferestrele cu eleganță, acestea vor ieși în evidență, fiind un accesoriu important din spațiul tău. 

Este important însă să le alegi pe cele potrivite. Dacă vrei să creezi iluzia unei sufragerii mai mari, optează pentru perdele deschise la culoare, cu material nu foarte dens și montează-le cât mai aproape de tavan. În ceea ce privește draperiile, rolul acesta este, de obicei, de a da o pată de culoare, prin urmare asigură-te că se potrivește cu restul nuanțelor din încăpere.

Inspiră-te din selecția noastră și găsește perdeaua sau draperiile potrivite livingului tău!

Covorul

Un covor poate definitiva și schimba rapid aspectul unei încăperi. Are puterea de a crea unitate în cadrul decorului, desăvârșindu-l cu stil și un plus de confort. Cel mai important pas în alegerea unui covor este să te asiguri că are dimensiunea potrivită. De obicei, acesta coincide cu zona cea mai animată din living – sau zonele în care ai și loc pentru luat masa. Covorul trebuie să fie suficient de mare pentru ca piesele de mobilier din acea zonă să fie plasate pe covor sau laturile acestuia să nu depășească zona delimitată de canapea și fotolii ori colțar.

Ai în vedere și dimensiunea camerei, precum și spațiul rămas liber, căci și covorul poate crea senzația de supraaglomerare dacă este prea mare sau prea încărcat. Dacă alegi un covor aspectuos, de culoare deschisă, vei maximiza automat spațiul la nivel vizual. Un covor vesel colorat va oferi senzația de spațiu destins și primitor. În plus, este un accesoriu care va decora livingul cu ușurință.

Cum aspectul este un element cheie în amenajarea interioară, este important ca mobilierul și elementele decorative să își păstreze frumusețea cât mai mult timp. Citește ghidul nostru despre întreținerea covoarelor.

Descoperă o mulțime de alte modele de covoare!

Alte accesorii

Sparge monotonia pereților cu tablouri deosebite, în nuanțe calde, ajustând cromatic decorul din încăpere. Alături de oglinzi mari și ceasuri alungă monotonia oricărei încăperi, iar vazele și obiectele decorative mici, atent așezate, oferă personalitate mobilierului. 

Pentru ca spațiul destinat relaxării să fie complet, îl poți întregi cu perne decorative și pleduri moi, numai bune pentru un plus de confort și răsfăț, dar și de stil. De asemenea, lumânările parfumate reprezintă accente de efect în crearea unei atmosfere relaxante și primitoare.

Vezi mai multe obiecte și accesorii decorative care vor da personalitate sufrageriei tale!

Ce culori sunt potrivite pentru living?

Livingul este de obicei camera în care ne refugiem la finalul zilei. Dar unde canapeaua ne oferă confort fizic, trebuie să luăm în calcul și confortul psihic. De aceea trebuie să te uiți dincolo de stil, piesele de mobilier și decorațiuni, la paleta de culori. Mai exact, la culoarea pereților, în cazul în care ți-ai propus să ieși din tiparele pereților albi. Aceasta va influența alegerea mobilierului și vice versa. 

Optează pentru o culoare care să nu dea impresia unui spațiu prea feminin ori prea masculin. În plus, dacă știi că nu ai multă luminozitate în cameră – poate locuința este orientată spre nord ori alte clădiri își răpesc din lumină – vei avea nevoie de culori calde (tonuri de roșu, galben sau portocaliu). Altfel, poți profita de lumina naturală ca să „încălzească” pereții în culori reci.

Pereți în culori neutre

Nu poți da niciodată greș cu o paletă cromatică neutră, adică cele care se plimbă pe scala alb-gri ori maro-bej. Este o soluție universal adecvată pentru,living, indiferent că este mic sau mare, pentru o singură persoană ori o familie. Acestea emană confort, eleganță și rafinament, potrivindu-se majorității stilurilor de amenajare interioară. Nuanțele de alb și bej sunt în special recomandate camerelor mici deoarece sporește luminozitatea. În același timp, nuanțele neutre îți oferă o gamă largă de opțiuni când vine vorba de alegerea mobilierului, putând alege atât mobilă colorată, închisă la culoare, ori cu aspect de lemn.

Pereți în culori calde

După cum sugerează și numele, culorile calde transmit o atmosferă caldă, primitoare și veselă, exact ce cauți atunci când vrei să te relaxezi. Spre deosebire de nuanțele neutre, dacă vrei să vopsești pereții în culori calde, ești puțin mai restricționat. Este important să creezi armonie și-n același timp contrast pentru a pune în valoare mobilierul. Este recomandat să te orientezi către mobilier din lemn sau cu accente lemnoase într-o tonalitate potrivită culorii pereților. De obicei, aceasta se integrează ușor în mai multe tipuri de decor și nuanțe.

Pereți în culori reci

Dacă înclini către a-ți vopsi pereții în culori reci, ai în vedere că în general, aceasta este recomandată spațiilor mai generoase și implică un grad mai mare de selecție a mobilierului și obiectelor decorative. Culorile reci sunt des întâlnite în stilul modern și urban de amenajare, acestea putând denota atât eleganță, cât și un aspect brut și aspru, Este de preferat să te orientezi către piese cu un design mai simplu, mai puțin colorate sau în nuanțe neutre care merg și contrastează cu nuanța pereților. Un mobilier închis nu va face decât să închidă camera, să facă să pară mai mică și sufocantă.

Noul tău living merită mobilier fabricat în România!

Acestea sunt ingredientele esențiale pentru un living deosebit. Chiar dacă există anumite stiluri clare de amenajare, nimic nu este bătut în cuie. Cu puțină creativitate poți încălca regulile cu succes și să obții un living complet original, în perfectă armonie cu gusturile tale și ale familiei.

Dacă ești în procesul de a amenaja un nou living, pe langă aspect, ține cont și de calitatea pieselor pe care le aduci acasă.

Peste două treimi din mobilierul din magazinele Mobexpert este produs în România în propriile fabrici, începând cu uscarea lemnului până la design. Este modalitatea noastră de a ne asigura că piesele pe care le creăm pentru tine sunt de cea mai înaltă calitate – nu e de ajuns să fim în pas cu ultimele tendințe în amenajări interioare pe care le vezi pe Pinterest. Dincolo de a fi plăcute vizual, piesele trebuie să fie și rezistente, funcționale și confortabile. 

Alege mobila Mobexpert pentru a-ți decora căminul de vis. Cu atât mai mult că până pe 28.10.2020 te bucuri de oferte speciale de până la 50% la sute de produse Mobexpert.

reduceri mobexpert

*Prețurile produselor prezentate în articol sunt valabile la data publicării acestuia.