Camera copilului tău este propriul său Univers – locul unde petrece mult timp jucându-se, studiind și odihnindu-se în voie. Este important ca acest loc special să fie cât mai funcțional și confortabil, pentru ca cel mic să se dezvolte într-un mod corespunzător și armonios. Amenajarea perfectă pentru camera copiilor se află la intersecția dintre imaginația copiilor și simțul practic al părinților. Din această muncă în echipă poate rezulta un design cu adevărat deosebit. 

Iată mai jos câteva elemente de care poți ține cont în amenajarea spațiului celui mic, pentru crearea camerei ideale.

Cum să amenajezi camera copilului în funcție de amplasarea ei? 

În funcție de cât spațiu ai la dispoziție, modul în care amenajezi camera copilului poate să difere. Descoperă câteva idei grozave de amenajare pentru camerele copiilor, fie că stai la apartament sau la casă.

La apartament

Să amenajezi camera copilului tău poate fi un proces intimidant, mai ales dacă spațiul pe care îl ai la dispoziție este mic, cum este de obicei în cazul apartamentelor. Dar cu un pic de atenție la detalii poți crea o cameră care arată bine, este practică și pune accent pe imaginația micuțului tău. 

Paturile înalte sunt o soluție inteligentă de salvare a spațiului, întrucât zona de sub pat poate fi utilizată pentru a amenaja un birou, un loc de joacă sau spațiu de depozitare. Designul vesel și inovativ, dar și multifuncționalitatea acestei piese de mobilier o fac adiția perfectă într-o cameră pentru copii de mici dimensiuni. Dacă ai doi copilași care împart aceeași cameră, modelul de pat supraetajat clasic nu va aglomera inutil spațiu, lăsând mai mult loc pentru alte activități. 

Ține cont și de faptul că încăperile mici pot părea mai sufocante dacă nu alegi corect paleta cromatică. Vopsirea pereților și alegerea mobilei în nuanțe neutre va da impresia unui spațiu mai larg și mai aerisit, dar asta nu înseamnă că trebuie să sacrifici din creativitate în amenajare. Adaugă caracter prin folosirea petelor de culoare, fie că e vorba de perdele, așternuturi de pat, perne decorative, covor sau alte elemente de decor.  Dar este de preferat să mergi pe designuri mai simple, care să nu încarce camera.

La casă

Mai mult spațiu înseamnă libertate sporită în amenajare. Poți alege un pat mai mare, care se va dovedi grozav mai ales când va organiza petreceri în pijamale cu cei mai buni prieteni. Iar dacă ai doi copii și vrei ca ambii să împartă aceeași cameră, în locul paturilor suprapuse poți opta pentru două paturi de o persoană, iar așa fiecare își poate personaliza colțul după bunul plac. 

Profită de faptul că ai o încăpere mai mare și folosește spațiul pentru a încuraja și inspira creativitatea copiilor. Dacă micuțul tău e pasionat de pictură, amenajează o zonă specială unde să pui un șevalet, pensule și hârtia de desen. Îi place sportul? Înglobează și acest detaliu în amenajare, incluzând un mini coș de baschet sau mobilier care amintește de sportul preferat. Cochetează cu vreun instrument muzical? De ce să nu alimentezi acest hobby și să incluzi un loc unde să poată să cânte la instrumentul preferat. 

În mansardă

Deși mansardele erau odată văzute ca locuri întunecate folosite doar pentru depozitare, în ziua de azi, cu un pic de imaginație și cu piese de mobilier potrivite, poți transforma mansarda în cea mai chic și deosebită cameră pentru copii. Înclinarea pereților și forma neconvențională a încăperii care ar putea să-i deranjeze pe adulți va fi primită cu mult entuziasm de micuți, care vor vedea dormitorul din mansardă drept un loc magic de poveste. 

Mobilierul pe care îl alegi pentru camera copiilor din mansardă trebuie să fie practic, comod și versatil. Ideal ar fi să optezi pentru piese în nuanțe mai deschise, fiindcă acestea măresc vizual spațiul, iar când vine vorba de pat, optează pentru unul mai mai jos, fără picioare, care, iarăși, va da impresia unei încăperi mai largi.

Pentru a valorifica spațiul, alege paturi pentru copii cu lăzi de depozitare, iar pe pereți montează polițe și etajere interesante, care nu doar vor da personalitate încăperii, dar vor fi perfecte pentru cărțile, jucăriile și decorațiunile celor mici. 

Ferestrele mari (mai ales pe acoperiș) vor fi un atu extraordinar al încăperii – în timpul zilei acestea permit luminii naturale să intre nestingherită, iar noaptea, milioanele de stele vor fi cel mai frumos tablou pentru copilași. 

Cum amenajezi camera copilului în funcție de vârstă?

Un aspect esențial când schițezi planul de amenajare al camerei copilului este vârsta acestuia. Camera trebuie să fie o extensie a personalității sale, dar în același timp trebuie să ții cont de faptul că cei mici cresc (prea repede uneori!), iar gusturile, necesitățile și prioritățile lor se schimbă. Dacă nu vrei să înlocuiești mobilierul la fiecare câțiva ani, optează pentru piese modulare, multifuncționale și transformabile, în nuanțe neutre, care nu vor ajunge să-i displacă copilului pe măsură ce crește. 

Camera pentru bebeluși

Nu e niciodată prea devreme să începi să apreciezi un design deosebit, de aceea, chiar și camera bebelușului merită toată atenția ta în materie de amenajare. Acest spațiu este prima lor interacțiune de durată cu lumea înconjurătoare, așa că trebuie să aibă o cameră caldă, primitoare, liniștitoare, în care domnește o atmosferă magică. În același timp, e esențial ca încăperea să fie funcțională și să-ți inspire încredere maximă, fiindcă securitatea bebelușului tău e pe primul loc. 

Alege un pat pentru bebeluși care urmează toate normele de siguranță, de la un sistem de închidere rezistent la calitatea materialelor din care e confecționat. Pentru a profita mai mult timp de această investiție, alege un pătuț care permite înlăturarea barelor de protecție; astfel, vei putea continua să-l folosești chiar și când cel mic mai crește. 

Probabil nu te va uimi prea mult cât de necesară e o masă sau o comodă cu suport pentru înfășat în camera bebelușului, dar, de asemenea, nu subestima nici importanța includerii unui scaun sau al unei canapele confortabile. Fie că vrei să îi citești o poveste sau doar să petreci timp în preajma micuțului, la un moment dat vei fi recunoscător pentru colțul comod pentru adulți din camera bebelușului. 

Camera pentru preșcolari

Odată ce a mai crescut, copilul îți poate spune ce culori îi plac, ce tematică își dorește pentru camera sa și cum ar vrea ca aceasta să fie amenajată. Nu e greu să ții cont de dorințele sale, pentru că există o gamă variată de mobilier pentru copii, de unde îi poți alege preferatele, dar în același timp ține cont că aceste preferințe se pot schimba destul de repede. 

Poți opta pentru o amenajare cu o cromatică vibrantă sau, din contră, pentru culori pale. De asemenea, există numeroase variante în ceea ce privește tematica unei camere pentru cel mic, de la Ariel, la Cars și Star Wars până la opțiuni simple, dar vesele, care îl vor binedispune pe micuț și îi vor crea propriul univers. Latura estetică o completează cu succes pe cea practică, deoarece mobilierul este aspectuos, dar funcțional și calitativ, ideal pentru camera unui copil.

Camera pentru școlari

Odată cu începerea școlii începe o nouă etapă în viața copilului tău, iar aceasta vine la pachet cu propriile necesități și provocări, printre care și „preferata” copiilor: temele pentru acasă. 

Prin urmare, amenajarea unui spațiu de lucru confortabil e în topul priorităților când vine vorba de designul camerei pentru micii școlari. Optează pentru un birou simpatic și funcțional, pe care copilașul poate scrie și desena în voie. Un scaun ergonomic, cu imprimeu vesel, îl va completa de minune și îi va asigura celui mic o postură corectă și sănătoasă în timpul petrecut la birou.

Camera pentru tineret

Amenajarea camerei pentru adolescenți poate părea un proces copleșitor. În primul rând… când au crescut așa repede? Parcă mai ieri erau copii și aveau nevoie de bare de protecție la pătuț. În al doilea rând, adolescența e perioada în care copilul, mai mult decât oricând, vrea un spațiu care să-i reflecte personalitatea. 

De aceea, secretul pentru un rezultat care să-i bucure pe părinți și să-i mulțumească pe adolescenți stă în munca în echipă. Decideți împreună stilul de amenajare, paleta cromatică și ce piese de mobilier urmează să includeți. Puneți preț pe funcționalitate și confort. Un pat dublu e o investiție convenabilă, mai ales ca după plecarea copilului de acasă ai putea transforma dormitorul în cameră pentru oaspeți. Asigurați-vă că are un dulap sau o comodă spațioasă pentru toate hainele și accesoriile sale și polițe suspendate, etajere sau o bibliotecă pentru cărțile de la școală și cele care abia așteaptă să fie citite.  

Lasă adolescentul să-și pună amprenta în amenajarea camerei ideale prin alegerea elementelor decorative. De la tapet, la tablouri, rame foto, corpuri de iluminat și alte detalii asemănătoare, invită-l să-și personalizeze spațiul după bunul plac. 

Amenajarea camerei pentru fete sau pentru băieți

Dacă vrei, poți să alegi împreună cu copilul o tematică pentru camera sa. Aceasta poate să fie inspirată din pasiunile sale, din desenele favorite sau poate să-i aducă în prim plan eroii preferați. Dacă ții cont de dorințele prichindelului, cu siguranța vei reuși să amenajezi o cameră care să-l încânte. Pe de-o parte, poți opta pentru culori deschise sau pastelate, cu multe decorațiuni și accesorii. Un pat cu baldachin, tapet cu imprimeuri florale, piese de mobilier cu linii delicate și elegante și detalii ce amintesc de personajele Disney. Pe de altă parte, poți experimenta cu stilurile de amenajare care includ, dar nu se limitează la tematici sportive, cu pirați sau super eroi. Poți opta pentru nuanțe accent, cum ar fi albastru, verde închis sau gri. Camera copilului trebuie să fie un spațiu care să-i provoace micuțului plăcere, care să dea un imbold creativității. Scopul e să creezi locul propice pentru dezvoltarea celui mic.

Cum amenajezi camera în funcție de câți “locatari” va avea?

În funcția de câți copii ai și de spațiul pe care îl ai la dispoziție, poți să ai câte o cameră separată pentru fiecare copil, sau poți opta pentru amenajarea unei camere ce care micuții s-o împartă. 

Camera single

O cameră pentru un singur copil e mult mai ușor de amenajat, fiindcă nu trebuie să desfaci firul în patru ca să îmbini armonios mai multe gusturi total diferite. Scopul e să aduci la viață o cameră destinată odihnei, relaxării și învățării. Dacă ai o cameră mai generoasă, alege un pat de dimensiuni mai mari, iar mai ales în cazul camerelor mai mici pentru copii, încearcă să lipești mobila de perete, pentru a lăsa mai mult spațiu liber în centrul încăperii pentru jocuri și alte activități. 

Camera pentru doi sau mai mulți copii

Odată ce crește numărul copiilor, amenajarea camerei lor devine o provocare, întrucât deja trebuie să ții cont de mai multe păreri la alegerea designului. Soluția clasică ce te va ajuta să salvezi cel mai mult spațiu sunt paturile suprapuse. Comode, sigure, distractive – copiii cu greu vor decide cine ia patul de deasupra – dar în același timp oferă fiecărui copil intimitatea de care are nevoie. Optează pentru mobilier funcțional și ergonomic care oferă destul spațiu pentru depozitarea lucrurilor ambilor copii fără a aglomera excesiv încăperea. Lăzile pentru jucării și spații de stocare inteligente te vor ajuta să ții camera ordonată.

Cum alegi mobilierul pentru fiecare zonă din camera copilului?

În mod normal, când amenajezi camera copiilor trebuie să ții cont de delimitarea acesteia în mai multe zone funcționale: cea de relaxare, cea de lucru, cea de joacă, dar și una pentru depozitare. 

Zona de relaxare

Zona de relaxare sau de somn e destinată patului. Aceasta trebuie să fie liniștitoare, plăcută și relaxantă pentru a asigura odihna revigorantă a prichindeilor. Așezarea unei veioze pe noptiera de lângă pat va învălui camera într-o lumină caldă pe timp de seară, creând condițiile perfecte pentru citit sau stat la povești.

Patul

Condiția cea mai importantă pentru o odihnă corectă este includerea unui pat de calitate în încăpere. Acesta trebuie să-i ofere un nivel ridicat de confort pe toată durata somnului. 

În ceea ce privește paturile, opțiunile sunt numeroase atât din punct de vedere al designului, cât și al funcționalității pe care acestea o asigură. Poți opta pentru un pat simplu, dar și pentru două paturi suprapuse, care vor salva mai mult spațiu în cameră. Tot pentru a valorifica spațiul pe care îl ai la dispoziție într-un mod cât mai eficient, poți alege un ansamblu cu pat, mai multe uși și sertare.

Asigură-te că patul e realizat din materiale calitative și are o structură rezistentă. Ca să creezi spații adiționale pentru depozitarea așternuturilor și a altor lucruri, un pat cu ladă este cel mai potrivit. O piesă cu un aspect vesel și creativ va da un aer distractiv încăperii.

Lângă pat, așează și o noptieră. Aceasta va permite celui mic să aibă mereu aproape lampa de veghe, alături de alte lucruri necesare. 

Alege patul perfect pentru copilul tău din vasta colecție Mobexpert!

Salteaua

Calitatea somnului influențează toate aspectele vieții unui copil, de la pofta de mâncare la starea de spirit și de la performanțele școlare și sportive la dezvoltarea sănătoasă și corectă a coloanei vertebrale. 

Tocmai de aceea, alegerea unei saltele ergonomice astfel încât cel mic să se bucure de toată susținerea întreaga noapte este indispensabilă. Salteaua chiar trebuie aleasă cu grijă și îți recomandăm să nu faci economii când va veni momentul să o achiziționezi. Mai ales că cel mic va petrece o bună parte din timp dormind pe această saltea, deci este de la sine înțeles că trebuie să fie comodă și să asigure o poziție sănătoasă a corpului. 

Află mai multe despre cum alegi salteaua potrivită pentru a-i asigura un somn linistitor și revigorant micuțului tău, dar și cum să o îngrijești pentru a-și menține calitățile.

O saltea calitativă e o investiție în sănătatea copilului tău! Găsește salteaua ideală pentru copii în colecția noastră. 

Zona de joacă

Copiii învață prin joc, și tocmai din acest motiv, o zonă de joacă frumos amenajată în camera acestora le va permite să se bucure la maxim de momentele recreative.

Acesta este aspectul pentru care chiar trebuie să te consulți cu cel mic, astfel încât să revină cu drag acasă de fiecare dată. Micuțul va fi încântat să aibă un spațiu al său unde poate să construiască forturi, să asambleze figuri complexe din lego, să pună în scenă spectacole de teatru, să se joace cu trenulețe sau să întreprindă multe alte activități. 

Ține cont și de pasiunile copilului când vine vorba de amenajarea zonei de joacă. De exemplu, nu vei așeza un șevalet în cameră când cel mic este pasionat de fapt de curse de mașini. Vei cheltui bani degeaba pe ceva ce nu-și va găsi niciodată utilitatea. Încearcă să conturezi o zonă care să contribuie la dezvoltarea sa prin joc, punând accent pe activitățile care-i stârnesc interesul. 

Poți amenaja această zonă oriunde: fie în centrul încăperii pe un covor moale, sau lângă o fereastră, pentru ca prichindelul să se bucure de cât mai multă lumină naturală. Iar pentru a consolida senzația de relaxare, adăugă o canapea, un fotoliu, taburet sau de ce nu, un leagăn, în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție.

Covor

Un covor moale, în culori pastelate, punctează atât la nivelul aspectului, cât și al funcționalității. Astfel, acesta va aduce un plus de energie decorului și le va asigura celor mici o suprafață călduroasă pe care să se poată juca în voie.

Deoarece copiii au mereu energie și sunt gata să-și pună în aplicare aptitudinile artistice și creative, sfatul nostru este să optezi pentru un covor rezistent, calitativ și ușor de curățat, cele cu fir scurt fiind cele mai potrivite. Astfel, vei asigura un mediu favorabil și comod unde copiii își pot desfășura activitățile, iar tu nu vei avea grija întreținerii complicate a covorului

Vezi toate modelele de covoare pentru camera copiilor.

Cutii/lăzi pentru depozitarea jucăriilor 

Din zona de joacă nu trebuie să lipsească una sau mai multe piese de mobilier pentru depozitarea jucăriilor. Poate fi vorba de o comodă, de niște cutii interesante sau lăzi în culori vesele. Obișnuiește-l pe micuț să strângă tot timpul jucăriile după ce se joacă cu ele. Așa îl vei învăța să fie responsabil și ordonat și te vei asigura că încăperea sa nu e cuprinsă de haos după fiecare sesiune de relaxare. 

Zona de lucru

Zona dedicată activităților de studiu trebuie să fie plăcută și distractivă la nivel vizual și să respecte normele confortului. Designul acestui spațiu trebuie să-i inspire celui mic dorința de a fi productiv. Piesele fundamentale ale zonei de lucru sunt biroul și scaunul, care, la fel ca în cazul saltelei, trebuie să asigure o postură corectă pe durata efectuării temelor, având grijă de coloana vertebrală a copilului. Scaunele și birourile cu înălțime reglabilă sunt recomandate.

Birou

Copilul își petrece în jur de 2-3 ore pe zi la birou făcând temele sau jucându-se la calculator. De aceea, alegerea unui birou comod, spațios și calitativ e o condiție esențială pentru o zonă de lucru eficientă. Pentru un preșcolar, alege o masă de birou cu o înălțime de până în 40 de cm, iar adolescenții vor lucra confortabil la un birou de aproximativ 70 de centimetri. 

Locul perfect unde să așezi biroul copilului este în imediata apropiere a unei ferestre pentru ca elevul să se bucure de cât mai multă lumină naturală. Dacă acest lucru nu este posibil, folosește surse alternative de iluminat – o lampă de masă va fi o adevărată salvare, în special seara.

Scaun

Dacă uneori este mai greu să găsești un birou cu înălțime reglabilă, lucrurile stau complet diferit când vine vorba de scaunul de birou. Este indicat să optezi pentru un scaun a cărui înălțime se reglează – astfel, copilul îl va putea folosi pentru o perioadă mai lungă. 

Găsește scaunul de birou care se va încadra perfect în camera celui mic. 

Bibliotecă

Lângă birou poți instala o bibliotecă sau etajeră unde copilul își va păstra cărțile și alte obiecte decorative micuțe care dau personalitate încăperii. În acest mod, toate cărțile pentru școală vor fi atent organizate, iar lecturile preferate mereu la îndemână. Includerea acestei piese de mobilier îi va motiva și va impulsiona productivitatea copiilor. Dacă spațiul e prea mic pentru o bibliotecă, montează câteva rafturi care vor îndeplini cu același succes scopul. 

Zona de depozitare

De la haine, jucării sau rechizite, chiar de la cea mai fragedă vârstă, copilașii au nevoie de spații de depozitare. Pe lângă amenajarea camerei, comodele, noptierele, bibliotecile și dulapurile au rolul de a păstra într-un mod organizat toate lucrurile celui mic. 

Dulap

Un dulap bine compartimentat va garanta ordinea în garderobă, iar cel mic se poate pregăti cu eficiență în fiecare dimineață. Rafturile vor permite depozitarea hainelor într-un mod ordonat, iar o bară pentru umerașe va fi suportul perfect al hainelor pentru școală – uniforma, cămășile, pantalonii sau rochițele nu se vor șifona, fiind așezate cât mai practic. De asemenea, spațiile mai înalte din dulap vor permite stocarea cutiilor.

Vezi toate modelele de dulapuri pentru camera micuțului tău.

Comodă

Comodele spațioase sunt perfecte pentru cărți, caiete, ustensile pentru scris și alte materiale necesare proiectelor pentru școală. Comodele întregesc cu funcționalitate camera copilului, în timp ce iau parte la decorul de poveste al încăperii. 

Recomandăm piese de mobilier cu certificat TUV, care garantează siguranța copilului tău și te asigură că faci alegeri calitative.

Alte idei de amenajare pentru camera copilului

Decorațiuni

Așa cum decorațiunile au un rol important în amenajarea oricărui spațiu din casă, și în camera celui mic este nevoie de atenție și pasiune în alegerea obiectelor decorative. Aici, opțiunile sunt variate, iar tu te poți orienta fie către tablouri  sau alte decorațiuni, fie chiar pentru jucării. Asemenea pieselor de mobilier, și decorațiunile pot avea un rol funcțional, unele dintre ele îmbinând cu succes partea practică și cea estetică. O decorațiune cu led-uri va fi lampa perfectă de veghe, iar o măsuță cu scaune pentru joacă îi va găzdui pe toți prietenii micuțului tău. Decorațiunile reprezintă o parte semnificativă din amenajarea camerei celui mic, pentru că ele îi reflectă personalitatea și îl ajută să-și creeze propriul spațiu în care se va simți minunat.

O idee inspirată pentru a schimba aspectul tern al unui perete monocolor este decorarea acestuia cu diferite accesorii. Un set de decorațiuni în formă de flori, steluțe sau fluturași va completa perfect aspectul ludic al încăperii. O altă soluție excelentă poate fi și un foto display, care îi va încuraja pe cei mici să decupeze fotografiile preferate sau chiar să realizeze propriile desene pe care să le expună.

Dă personalitate camerei micuțului cu decorațiunile Mobexpert!

Așternuturile de pat

Așternuturile de pat sunt o metodă excelentă de a da viață camerei copilului, întrucât câteva piese colorate vor aduce încăperii un plus de lumină și personalitate. Bumbacul este materialul ideal pentru așternuturile celui mic, fiind plăcut la atingere și moale în contact cu pielea copilului.

Vezi mai multe modele de așternuturi de pat pentru copii.

Tapet

Fie că e vorba despre un print floral drăguț sau modele cu cele mai originale constelații, dacă vrei să adaugi mai multă culoare în camera celui mic fără prea mult efort, aplică un tapet pe unul dintre pereții camerei și gata – obții un decor plin de viață. Cu ajutorul tapetelor decorate cu motive hazlii sau inspiraționale, vei crea un decor de vis în camera copiilor. În același timp, poți crea și unele iluzii optice. De exemplu, dacă alegi să tapetezi o cameră mică folosind un model în linii orizontale, acesta va crea impresia unui spațiu mai larg, mai aerisit.

Descoperă toate modele de tapet care vor transforma camera copilașului într-un loc de poveste!

Corpuri de iluminat

Iluminarea oricărei încăperi este o operațiune extrem de importantă, însă acest lucru e cu atât mai mult valabil pentru camera copilului. 

În primul rând, ține cont de impactul pozitiv al luminii naturale – aceasta determină un program de somn mai sănătos, dă energie, bună dispoziție și încurajează productivitatea. Astfel, o fereastră în camera celui mic e mai mult decât binevenită. Nu uita nici de celelalte surse de iluminare, în special lumina de ambianță și cea de lucru. Pentru lumina de ambianță, un pendul sau o plafonieră atârnate pe mijlocul tavanului va inunda centrul camerei în lumină. În același timp, trebuie să fii atent să nu exagerezi. Prea multe surse de iluminare pot deveni deranjante pentru ochii sensibili ai celor mici, poate duce la oboseală și stres, iar în cazuri extreme, poate afecta vederea. 

Alte surse de lumină absolut necesare în camera copiilor și a adolescenților sunt veioza de pe noptieră, companionul perfect pentru lecturile de înainte de somn, și lampa de birou. Dacă cel mic e dreptaci, sursa de lumina de pe birou trebuie să vină din stânga, iar în cazul în care copilul scrie cu mâna stângă, lampa de birou trebuie să fie poziționată în dreapta. 

Mobilierul fabricat în România combină siguranța și calitatea pentru confortul copilului tău

Cu atâtea opțiuni și idei inspirate pentru amenajarea camerei celui mic, este ușor să îi creezi un spațiu ca-n povești.  Amenajează o cameră veselă și plină de viață și culoare folosind piese rezistente și de calitate superioară deoarece copilașul tău merită tot ce e mai bun!

De aceea îți recomandăm mobilierul fabricat în România. Nu numai că arată bine, dar mobilierul produs în fabricile Mobexpert îmbină rezistența, siguranța, funcționalitatea și ergonomia, aspecte atât de importante în camerele copiilor. Ne dorim ca tu și întreaga familie să vă bucurați la maxim de spațiul în care locuiți.

Iar acum este momentul cel mai potrivit pentru a amenaja – sau reamenaja – camera celui mic! Până pe 28.10.2020 ai reduceri de până la 50% la mobilierul Mobexpert.

mobexpert reduceri

*Prețurile produselor prezentate în articol sunt valabile la data publicării acestuia.