Noul an aduce după sine schimbări notabile pe o multitudine de planuri, iar designul interior nu face excepție. Știm deja că Ultra Violetul este culoarea anului 2018, astfel că integrarea acesteia în decorul de acasă este o rețetă sigură pentru a îi conferi acestuia un look actual.

Lista tendințelor pe care anul nou le (re)aduce în actualitate este, însă, mult mai vastă. După o perioadă dominată de minimalism și scăldată din plin în tonuri neutre de gri sau bej, 2018 vine cu un mesaj cât se poate de clar: originalitatea și nonconformismul își vor drepturile înapoi.

Culori puternice, vii

Nuanțele de culoare neutre au avantajele lor indiscutabile, cel mai important fiind acela că sunt ușor de integrat în aproape orice decor. Totuși, culorile vii conferă dinamism decorului, aducându-l în ton cu stilul nostru de viață tot mai alert. Așadar, a venit momentul să nu te mai limitezi doar la accesorii atunci când vrei să adaugi culoare amenajării.

Maximalismul* câștigă din nou teren

Minimalismul cu influențe scandinave a fost îmbrățișat în ultima perioadă la scară largă, fiind o alegere ”cuminte” și aerisită din punct de vedere vizual. Totuși, nevoia de exprimare a personalității a făcut ca maximalismul să revină în forță anul trecut, iar ascensiunea sa continuă. Imprimeuri combinate îndrăzneț – da, vă rugăm. Contraste cromatice puternice – de ce nu? Mobilier cu detalii decorative complexe – sigur că da!

*termen preluat din limba engleză, care definește curentul apărut ca un răspuns la adresa minimalismului, folosit cu sens opus acestuia.

Eternul alb-negru

Ce ar mai putea fi adăugat despre cea mai des întâlnită combinație cromatică și, totodată, cea mai elegantă? Integreaz-o în decor prin intermediul accesoriilor bicolore, în dauna variantei de a combina obiectele albe cu cele negre.

Accente din alamă

Alama este o alegere tot mai populară grație aspectului său deosebit, care aduce un plus de stil decorului. Cu finisaj modern, strălucitor sau patinat, pentru un look vintage, pe post de decorațiune sau ca parte integrantă a unor piese cu rol funcțional – alegerea îți aparține, în funcție de preferințe și de stilul în care dorești să amenajezi camera.

Bucătării și băi în nuanțe închise

De la mobilier până la culoarea materialelor ce acoperă podeaua și pereții, culorile închise sunt pregătite să spargă monotonia băilor și bucătăriilor și să echilibreze balanța între estetic și funcționalitate, până recent înclinată serios în favoarea celei din urmă.

Nu uita, însă, că tendințele vin și pleacă, în timp ce stilul este efemer. Adoptă-le doar pe cele care ți se potrivesc, fără a deveni o victimă a acestora. În definitiv, suntem cu toții diferiți. Din fericire.