Micile alegeri pe care le poți face cu ușurință acasă au puterea de a reduce impactul negativ produs de locuința ta asupra mediului înconjurător. Dacă variantele ecologice de design nu sunt tocmai la îndemână, există schimbări mici, pe care le poți avea în vedere pentru un stil de viață atent cu ceea ce ne înconjoară.

Materiale naturale în locul celor sintetice

Atunci când ai ocazia, optează pentru materiale naturale. Lâna, bumbacul sau inul reprezintă alegeri benefice, spre deosebire de cele sintetice. Producția materialelor din fibre naturale este substanțial mai responsabilă decât cea a materialelor sintetice.

Piese de mobilier durabile

Ai în vedere criteriul durabilității în alegerea pieselor de mobilier. Astfel, te asiguri că mobilierul este rezistent și trece cu brio testul timpului, amenajând un spațiu practic și funcțional.

Știai că bambusul este planta cu cel mai rapid ritm de creștere?

Bambusul a doborât recordul speciei cu cel mai rapid ritm de creștere de pe planetă. Anumite tipuri de bambus ajung să crească chiar și 91 cm într-un interval de 24 de ore. Datorită capacității mari de regenerare, bambusul devine o materie primă mai prietenoasă cu mediul înconjurător.

Renunță la articolele de unică folosință

Sticla în locul plasticului sau bumbacul în locul hârtiei reprezintă alegerile perfecte pentru scăderea cantității de deșeuri produse. Optează pentru piese de veselă durabile în colecția ta sau pentru șervete textile în locul șervețelelor.

Materiale reciclate

Ai la dispoziție numeroase piese realizate din materiale reciclate, din care poți alege pentru refolosirea materiei prime. Vei avea un rol în protejarea resurselor, bucurându-te de calitatea obiectelor alese.

Credem că micile detalii fac diferența și sperăm că ți-am oferit câteva idei simple pentru un stil de viață mai responsabil, acasă.