Mobexpert Blog 5 NU-uri de care sa tii cont in amenajarea livingului

Foto: Gama JAZZ

Livingul este camera vedetă a casei, locul unde petrecem cel mai mult timp. El poartă mereu cele mai frumoase straie pentru că întâmpină oaspeții și ascultă poveștile familiei în fiecare zi. Tocmai de aceea trebuie să îl amenajăm cât mai comod, aspectuos și funcțional.

Dacă vrei să te bucuri de un spațiu aerisit și primitor, ține cont de 5 „NU-uri” importante.

  1. Nu împrăștia cablurile prin cameră dacă vrei să eviți haosul și dezorganizarea. Mai mult, există riscul să te împiedici în firele răspândite la întâmplare pe podea.
  2. Nu bloca intrarea, altfel vei transmite indirect mesajul „pe aici nu se trece”, contrar rolului livingului. Evită amplasarea canapelei, plantelor sau altor obiecte în dreptul ușii.
  3. Nu înghesui mobila, dacă vrei să ai un living primitor și echilibrat. Păstrează o distanță de 30 cm între piesele de mobilier și nu le lipi de perete.
  4. Nu arunca covoarele la întâmplare prin cameră. Evită așezarea acestora cu marginile sau colțurile spre ieșire, altfel șansele ca tu sau musafirii să vă împiedicați la intrarea în living cresc.
  5. Nu agăța oglinda pe același perete cu fereastra. Nu are rost să încarci același zid numai cu obiecte luminoase din sticla. Plasează oglinda în spatele canapelei sau deasupra șemineului. Senzația de spațiu mărit se va accentua.