Deja știi că, în opinia noastră, confortul este cel mai important aspect de avut în vedere atunci când vine vorba de amenajarea spațiului, fie el interior sau exterior. Astăzi vorbim despre dormitor – oaza de relaxare pe care ne vine greu s-o părăsim dimineața și la care abia așteptăm să ne întoarcem seara. Pentru că este important să te simți bine în acest spațiu drag ție, îți prezentăm mai jos 4 sfaturi care te vor ajuta să te bucuri de un dormitor confortabil.

Alege patul ideal pentru tine

Un pat care îmbină latura funcțională cu cea estetică este perfect, iar vestea bună este că există o mulțime de opțiuni în acest sens. Paturile cu tăblie tapițată în stofă sunt deosebit de comode și, în plus, conferă încăperii un aspect plin de stil și eleganță. De asemenea, salteaua este cea de care trebuie să ții cont atunci când pui confortul pe primul loc. Cu arcuri sau cu spumă, mai moale sau mai fermă, top și protecție – salteaua trebuie să îndeplinească multe condiții pentru a-ți oferi confortul necesar, iar posibilitățile sunt numeroase; așadar, este indicat să testezi cât mai multe și să o alegi pe cea care îți îndeplinește toate nevoie.

Dacă te afli în căutarea unei saltele potrivite pentru tine și ai nevoie de ajutor, îți recomandăm articolul nostru în care ți-am vorbit despre cum alegem salteaua ideală ➡ https://blog.mobexpert.ro/cum-alegi-salteaua-potrivita/.

Patul este cea mai importantă piesă din dormitor, iar dacă ai o saltea care se pretează cerințelor tale, confortul din această încăpere este asigurat aproape în totalitate.

Un covor moale – răsfăț pentru picioare

Covorul este un accesoriu care aduce dormitorului tău un plus de personalitate. Pe lângă acest lucru, unul pufos și moale asigură senzația de căldură și confort în dormitor. Poți alege unul de dimensiuni mai mici, pe care să-l așezi chiar lângă pat. În acest fel, te vei bucura de textura delicată a acestuia întotdeauna. De asemenea, poți așeza unul în fața patului, care va aduce camerei un aspect modern și elegant. Alege o culoare care va completa cu succes decorul din dormitorul tău; de cele mai multe ori, culorile neutre sunt perfecte pentru că aduc un aer rafinat încăperii.

Dacă te pasionează culorile neutre, îți recomandăm drept sursă de inspirație articolul în care am vorbit despre cum le poți include pe acestea în amenajarea ta sau cum poți construi o întreagă amenajare. avându-le pe acestea la bază ➡ https://blog.mobexpert.ro/culori-neutre-pentru-casa-ta-iata-cateva-idei-inspirate/.

Personalizează-ți dormitorul prin decorațiuni 

Iubim decorațiunile și știm că acestea, alături de piesele de mobilier, reușesc să aducă o notă personală spațiului. Fie că vorbim despre tablouri, lumânări, vaze, perne decorative sau rame pentru fotografii, orice mică decorațiune pe care o aduci în dormitor va contribui la crearea confortului din încăpere. Aceste accesorii pe care le alegi reflectă atât personalitatea pe care o ai, cât și stilul.

Așternuturi spectaculoase pentru un plus de stil

În categoria decorațiunilor care te ajută să îți personalizezi dormitorul putem include și așternuturile pentru pat; există o gamă largă de piese dintre care le poți alege pe cele care ți se potrivesc cel mai bine. Dacă ești o fire mai romantică, poți alege așternuturile cu imprimeuri florale, în culori pale sau vibrante – orice ai alege, acestea vor învălui încăperea în rafinament și delicatețe. Dacă îți dorești așternuturi simple, poți opta pentru cele monocolore, care reflectă eleganță și bun gust. Dacă vrei ceva cât mai modern, îți recomandăm așternuturile cu imprimeuri geometrice sau linii, care conferă un aspect minimalist și versatil.

La finalul zilei, retrage-te într-un loc confortabil, amenajat cu piese care conferă o atmosferă caldă și liniștitoare.

*Prețurile produselor prezentate în articol sunt valabile la data publicării acestuia.