Mobexpert Blog. Intretinerea veselei din ceramica si portelan

Foto: MAGNIFICENT GOLD Set veselă, porțelan Bone China, 44 piese.

În articolul trecut, Ceramică vs. Porțelan, am prezentat caracteristicile materialelor din care se obține vesela. De aceasta dată ne-am propus sa abordăm tema întreținerii recipientelor fabricate din cele două materiale enumerate mai sus.

  1. Ceramica, material poros, arsă la temperaturi scăzute poate fi introdusă în cuptorul cu microunde, dar numai la o setare de temperatură foarte scăzută, altfel materialul devine foarte fierbinte. Este recomandat să nu introduci vesela din ceramică arsă la temperaturi scăzute în mașina de spălat vase sau în cuptorul aragazului, deoarece această acțiune duce la scurtarea vieții produsului.
  1. Dacă ai farfurii realizate din ceramică arsă la temperaturi înalte, îți recomandăm ca după ce le scoți din frigider să nu le introduci imediat în cuptorul cu microunde. Schimbările bruște de temperatură pot produce microfisuri pe suprafața glazurată a materialului.
  1. În cazul porțelanului, fie că vorbim de cel simplu sau cel fin, cunoscut și ca Bone China, restricțiile privind întreținerea se mai relaxează. Atât timp cât vesela din porțelan nu are inserții metalice poate fi introdusă fără probleme în cuptorul cu microunde. Mai mult, se poate folosi atât în cuptorul cu gaz sau electric, cât și în mașina de spălat vase.