Probabil toate CUM SĂ-urile de la birou

scroll down

Acum că ştii care este poziţia corectă de lucru, te sfătuim şi CUM SĂ:

  • îi înmânezi superiorului proiectul la care ai lucrat intens în ultima săptămână. Înainte de toate, te asiguri că ai înţeles ce ai de făcut. Apoi, îţi prioritizezi task-urile astfel încât să fii sigur că nu depăşeşti termenul limită de predare. Renunţi la a doua pauză, nu şi la a doua ceaşcă de cafea. Sari şi peste reţelele sociale şi termini de citit revista la care eşti abonat la al patrulea Stop. Începi în forţă de luni, sărind peste discuţiile despre week-endul petrecut la munte. Apoi, lucrezi cu spor şi inspiraţie, revii asupra unor paragrafe care nu te mulţumesc pe deplin şi, esenţial, te asiguri că varianta printată a proiectului tău este în primul dosar din suportul pentru papetărie. Bifat. Acum îţi poţi planifica liniştit ieşirea la pescuit.
  • arăţi impecabil la susţinerea proiectului. Fireşte că ai revenit târziu de la pescuit şi nodul cravatei te-a reţinut, din nou, îndeajuns de mult înaintea oglinzii, încât să ajungi la birou cu exact 10 minute înainte de întrunire. Ia sacoul pe care l-ai lăsat vineri în cuier. Spre deosebire de cel pe care îl porţi, este neşifonat. Apreciezi abia acum un cuier care până azi părea util doar în zilele ploioase, când nu găseai loc pentru umbrela ta.
  • laşi o impresie bună superiorului. Ultimele corecturi se fac înaintea predării unui proiect. Presiunea te-a mobilizat dintotdeauna. Bucură-te că şeful tău e reţinut într-o altă discuţie şi aruncă în coşul de gunoi de sub birou tabelul asupra căruia aveai dubii. Ai fost îndeajuns de explicit, redundanţa nu e preferata supervizorului tău.
  • îi confirmi superiorului tău că are în faţă un tip calculat. Nu te încurca în detalii inutile, ca paşii în cablurile de birou. Măcar din acest punct de vedere eşti salvat: sistemul discret de prindere a tuturor acestora te-a ajutat să ascunzi cât eşti de tensionat.
  • îţi anunţi colegii cum veţi colabora în zilele următoare. Acum că proiectul ţi-a fost aprobat, fă un brief al planului tău şi afişează-l pe panoul din birou. Colegii tăi tocmai au aflat că urmează o nouă săptămână departe de reţelele sociale, dar şi pe cine să felicite.
30.09.2012

Comentarii

Lasă un comentariu