„Păstrez tot ce este colorat!”

Autor: Mobexpert Office scroll down
Biroul Adelei Pârvu este exact așa cum ni-l imaginam, un birou de om frumos, boem și plin de povești. Adela este jurnalist de profesie, lucrează din 1995 și spune că „presa de ştiri nu m-a făcut să simt că schimb ceva în bine pentru oameni, aşa că am ales calea revistelor.” Practic idei pentru casă, Domus Util, Ideal Decor, ID Proiect, Casa şi Grădina și Villa Design sunt proiectele pe care le-a înființat și le-a crescut cu drag. Este voioasă, crede în miracole și se bucură de orice este frumos. Își dorește să împărtășească și cu ceilalți experiențele și bucuriile ei, le povestește pe blogul personal și, mai nou, aduce fericirea în casele oamenilor în emisiunea „Visuri la Cheie” de la Pro Tv.
Lucrează de acasă și i-a fost foarte greu să le explice celor doi copii ai ei că ea are un job, chiar dacă stă acasă. Biroul ei este simplu, dar foarte boem și este amplasat lângă geam să poată privi cerul tot timpul. Pe birou nu are prea multe lucruri, doar strictul necesar, o agendă, laptop-ul și telefonul. Pe pervazul din fața biroului, însă, are o grămadă de lucruri care îi aduc aminte de pasiunile ei și momentele frumoase din viață. Ne-a mărturisit foarte sincer că ceea ce se află pe birou este „panoul meu de idei și inspirație.”
 
(A) Vaza aceea este lucrată manual și cumpărată chiar din atelierul meșterului, din excursia în care a fost la Corund, în Harghita, împreună cu familia.
(B) Busuiocul este de la biserică și îl păstrează cu grijă lângă creanga de bumbac care îi aduce aminte de iscusință și de textura neprelucrată. 
(C) Florile predomină în biroul Adelei, ele îi aduc aminte de colegul ei de blog, Călin Marian care știe foarte multe despre flori. Călin scrie despre flori și le oferă cititorilor informații prețioase despre cum să își amenajeze grădina pe placul lor, să îi inspire și să îi facă să se simtă bine. 
(D) Pensulele de pe birou sunt chiar cele cu care pictează tablourile colorate și abstracte. Îi place foarte mult să picteze, o relaxează și folosește foarte multe combinații de culori.
(E) Are în fiecare zi aproape „salutul păsărilor”. Obiceiurile frumoase, așa cum le spune ea, o ajută să zâmbească în fiecare zi, unul dintre ele fiind colecționatul penelor de pe stradă cu gândul că acestea simbolizează salutul păsărilor. Aripile lor lăsate în urmă o inspiră foarte tare, ea realizând obiecte cu ajutorul lor. Le strecoară prin culori și apoi le aplică pe diverse tablouri, realizând forme deosebite. 
(F) Susține artiștii și are talentul de a-i găsi, nu știe exact cum, dar se pare că este o atracție pentru ei. Mirela Trăistaru, Cătălina Drăgulin și Alice Cincu sunt artistele de care își aduce aminte în fiecare zi. Cătălina Drăgulin a pictat peste 8.000 de tablouri și este o dovadă de perseverență și pasiune sinceră pentru Adela. Alice Cincu i-a dăruit portretul pe care îl are pe birou, pictat pe o ușă de dulap și omul pe care Adela îl descrie ca fiind „o surpriză totală.”
(G) Atrage oamenii frumoși. Scoicile de pe birou au și ele o poveste. Sunt originare din Tunisia și o duc cu gândul la excursia ei din Tunisia, unde a fost impresionată de ghidul de acolo. Studiase la Cluj, le-a vorbit în română toată excursia, este președintele Federației de Atletism și are și o fundație prin intermediul căreia ajută oamenii. Adela își dorește să realizeze un obiect cu ajutorul scoicilor respective, pe care să îl vândă, iar banii obținuți să îi doneze fundației, în semn de respect și pentru că îl admiră pentru ceea ce face. 
(H) Mobilierul din cameră (scaunul, biroul și biblioteca) sunt toate reciclate și nu le-ar schimba pentru nimic în lume. Se simte foarte bine cu ele și momentan îi oferă confortul de care are nevoie. 
(I) Biblioteca Adelei este recuperată din fosta redacție a soțului ei. A avut grijă să o organizeze în așa fel încât să aibă acces ușor la cărțile pe care le folosește cel mai des. Una dintre pasiunile ei este înțelegerea simbolurilor. Astfel, are foarte multe dicționare pe care le consultă, de la simbolurile culorilor până la simbolul florilor. Crede că simbolurile sunt foarte importante pentru că fiecare simbol ascunde un semn divin. 
(J) Adela are un stil de viață numai de ea înțeles, se trezește dimineața foarte devreme, la 4:30 și are nevoie de lumină. Folosește cu drag lampa primită în dar de la Mobexpert, pe care a poziționat-o deasupra biroului.
Petrece mult la timp la birou, îi place foarte mult ce face, se hrănește cu tot ce este frumos și colorat și are alături oameni unul și unul.
 
Stilul Adelei ne-a demonstrat că meseria pe care și-a ales-o a transformat-o într-un artist. Interpretează toate simbolurile pe care i le-arată natura și se bucură cât de mult poate de culorile din jurul ei. Mai mult, construiește tablouri și obiecte pe care le dăruiește din dorința de a transmite frumosul mai departe și de a-i face mai fericiți pe cei din jur. Timpul pe care îl petrece la birou o face să se simtă bine, găsește în fiecare zi inspirația de care are nevoie și își aduce aminte de oamenii frumoși de lângă ea. Să ne simțim și noi la fel ca ea, atunci când suntem la birou!

Comentarii

Lasă un comentariu