ORGATEC 2012 - culori, tendinţe şi inovare

05.11.2012

Mobexpert Office Blog - ORGATEC 2012 - culori, tendinţe şi inovare

O zi ploioasă de toamnă şi temperatură oscilantă. Aşa se prezenta Köln-ul în ziua de start a Orgatec. În ciuda vremii capricioase, oraşul este împânzit de grupuri de vizitatori, iar unul dintre cele mai mari târguri de mobilier de birou din Europa se prefigurează a fi de mare amploare: 6 hale industriale, amenajate special pentru cei 600 de expozanţi.

 

Ediţia 2012 a Orgatec a fost una impunătoare, mai puţin în spiritul frivol al anilor precedenţi, deşi numărul vizitatorilor a fost sub cel din 2010, cei prezenţi manifestându-şi intens interesul de cumpărare sau strângere de informaţii.

Culorile dominante din acest an se profilează a fi gri-ul şi maro-ul. Albul nu dispare nici el din peisaj, fiind ales de majoritatea producătorilor în rol de „culoare de siguranţă”, iar o altă culoare importantă se pare că este albastrul deschis.

Elementele electronice par să fi stimulat companiile să pună în evidenţă şi beneficiile auxiliare ale mobilierului pe care îl produc.

Un mare accent a fost pus pe materialele acustice, o mare parte a expoziţiei fiind dedicată standurilor care prezentau soluţii de control, absorbire, filtrare sau eliminare a sunetului.

Tehnologia prezentată a fost o combinaţie de echipamente electronice de ultimă generaţie şi materiale convenţionale având forme, dimensiuni şi culori diferite. Se pare că acesta este următoarea provocare lansată producătorilor de mobilier de birou, linişte şi intimitate la locul de muncă.

05.11.2012

Comentarii

Lasă un comentariu