[Update] Oficial au intrat în finala Solar Decathlon Europe 2014

Autor: Mobexpert Office scroll down

Modești, muncitori și încrezători în visul lor, tinerii talentați care formează echipa EFdeN au ajuns în finala Solar Decathlon Europe 2014. Sunt o mână de tineri români talentați care cred că pot transforma ceva în jurul lor și fac ceva în sensul acesta, „EFdeN este un răspuns la nevoia de mobilitate, de densificare a locuirii și de dezvoltare policentrică a orașului – în varianta industrializată mizăm pe crearea de comunități sustenabile.” Ne mândrim cu ei pentru că au reușit să adauge încă o poveste despre tinerele talente ale României pe harta lumii.

Au pornit la drum acum 2 ani în formula în care se regăsesc acum și au reușit să devină o echipă performantă, chiar dacă s-au lovit de provocări de-a lungul timpului, „prima provocare a fost cea de a deveni o echipă și au urmat nenumărate, de la alegerea introducerii unei sere bioclimatice în interiorul unei case eficiente energetic, până la a face din EFdeN un brand și, desigur, de a atrage fonduri pentru construirea prototipului.” 
Au crezut în visul lor și au ajuns la Versailles, cu ajutorul vostru, al celor care ați ales să îi susțineți pe crestemidei.ro, „printr-o poziționare puternică și o diferențiere solidă. În primul rând, mizăm pe faptul că prototipul de casă solară pe care noi îl propunem reprezintă o soluție reală la probleme vechi ale zonei urbane, în general, și a Bucureștiului în particular.”

Noi ne-am bucurat să vă scriem despre ei pentru că ne dorim ca aceste meserii, pe care ei le dobândesc acum, să se dezvolte mai mult în România. Ei ne-au mulțumit în felul lor, „ca partener media, Mobexpert Office a fost un colaborator pe care am știut încă de la început că putem conta pentru a ne spune povestea mai departe. De la primele discuții am văzut cum au fost interesați nu doar să ne comunice proiectul, ci chiar să îl înțeleagă, să îl cunoască și să se aproprie cât mai mult de această aventură extraordinară numită Solar Decathlon Europe. Pentru asta, ne bucurăm că i-am avut alături și sperăm că ne vor fi aproape și pentru edițiile viitoare ale acestei olimpiade solare.”

EFdeN în cifre:

  • 70 de studenți talentați,
  • 1 casă solară eficientă energetic, care dezasamblată încape în 9 tiruri,
  • Valoarea industrializată a prototipului este de 120.000 de euro,
  • 1 competiție internațională,
  • 9 zile în care cei 70 de studenți au construit casa în cadrul expoziției de la Versailles,
  • 18 zile în care casa va fi monitorizată prin intermediul senzorilor de juriul francez, în La Cite du Soleil,
  • 1 an de zile, după competiție, prima casă solară eficientă energetic va fi monitorizată de ROGBC.

Haideți să îi susținem aici și să îi urmărim aici, pe pagina lor de Facebook.
Am fost alături de ei până acum și ne dorim să câștige!

 

 

04.07.2014

Comentarii

Lasă un comentariu