În picioare sau pe scaun? Biroul reglabil pe înălțime - o soluție pentru a evita durerile de spate.

Autor: Mobexpert Office scroll down

Am mai zis asta și vom mai spune, statul la birou mai bine de 8 ore pe zi nu este o treabă bună. Există studii de ergonomie realizate de specialiști care confirmă acest lucru. În plus, există și experiența voastră de zi cu zi. Gândiți-vă numai cum vă simțiți după o zi în care nu părăsiți deloc biroul vs. o zi în care fie mergeți la o întâlnire, fie ieșiți pentru masa de prânz? 

Statul pe scaun nu este o activitate chiar sănătoasă pentru organism, mai ales dacă vine la pachet și cu alte afecțiuni. În plus, după atâtea ore de stat jos parcă suntem mai obosiți decât dacă am fi stat toată ziua în picioare. Iar când ajungem seara acasă nu mai avem chef de nimic și ne lovim de tot felul de simptome care nu ne lasă să ne bucurăm de timpul petrecut cu familia.
 
Există multe soluții în acest sens care dau roade și ajută la sporirea confortului și creșterea calității timpului petrecut la birou

Sportul la birou și după program.
Încurajăm și susținem sportul atât la birou, cât și după. Activitatea fizică este neapărat necesară pentru un corp sănătos, mai ales în condițiile în care media orelor petrecute la birou este în creștere, în ultimii ani. Sunt unele companii care susțin sportul chiar la birou prin intermediul unor săli special amenajate în cadrul spațiului de lucru. Alte companii au contract cu săli de sport și le oferă angajaților pe post de beneficiu. 
 
Birourile reglabile pe înălțime.

Statul pe scaun poate fi combătut. O soluție în acest sens sunt birourile reglabile pe înălțime, cum ar fi biroul operațional UP. Sunt cunoscute și ca „stand up desks”.
Birourile reglabile au beneficii care vă pot ajuta să vă schimbați în bine stilul de viață:
  • se va îmbunătăți metabolismul și veți putea manca mai multe alimente bogate în calorii pentru ca veți arde mai multe stând în picioare,
  • eliminați durerile de spate,
  • veți dormi mai bine,
  • vă veți simți mult mai bine când veți merge cu mașina înspre casă,
  • vă va scădea predispoziția pentru bolile de inimă,
  • oboseala de după birou nu va mai fi o problemă.
Deci, în picioare sau pe scaun? Poate că ar fi bine să tratați cu mai multă atenție timpul petrecut la birou și confortul pe care vi-l oferă spațiul de lucru. S-ar putea ca productivitatea voastră să crească direct proporțional cu schimbările de comportament de la birou.
12.03.2015

Comentarii

Lasă un comentariu