[REVIEW] Impresii și păreri de la Orgatec 2014

Autor: Mobexpert Office scroll down

Toamna aceasta la Koln a fost destul de blândă, vreme bună, oraș frumos, vizitatorii în număr tot mai mare la Orgatec 2014. Singura experiență neplăcută a fost greva piloților de la Lufthansa, care a durat puțin și a fost uitată repede. 
Putem spune că Orgatec 2014 s-a apropiat foarte mult de cel mai mare spectacol de mobilier de birou din Europa. A mai urcat o treaptă față de acum 2 ani datorită entuziasmului expozanților, multitudinii de culori, zgomotului și agitației produse de vizitatorii pasionați care s-au adunat laolaltă cu specialiștii din toate colțurile lumii. Târgul a fost organizat în 6 săli de masive cu aproximativ 600 de standuri expoziționale, care sunt reunite de un bulevard.  

Tendința de a compara acest târg cu cele din anii precedenți a fost mare, ne-am pus, normal, întrebări precum „mai puține săli?”, „mai puțini vizitatori?”, „oare ce companii lipsesc?”, „oare care sunt companiile nou intrate pe piață?”. Și, da, am constat că de data aceasta spațiul a fost mai compact, au fost mai puțini expozanți, dar nivelul lui a crescut considerabil, fiind axat de data aceasta pe calitate și confort la birou. Am văzut pe de-o parte vizitatori interesați, iar pe de altă parte retaileri și companii din domeniu care au știut cum să le atragă atenția prin prezentarea celor mai avangardiste modele de birouri și scaune, prin stil, design, culoare și tehnologie. Se simțea în aer mirosul negocierilor intense și spiritul de business cu care fiecare expozant și vizitator au venit la târg.
 
Orgatec este un adevărat spectacol ce are loc o dată la 2 ani, este un eveniment important pentru care producătorii de mobilier pentru birou fac mari eforturi și de care țin cont în planificările lor de proiectare, dezvoltare și lansare de produs. Producătorii fac tot posibilul pentru a găsi cele mai bune corelații dintre evenimentele lor importante și acest târg. 
Orgatec este un târg serios, chiar dacă, se lasă cu show-uri surprinzătoare de divertisment, cum ar fi unul dintre cele de anul acesta în care scaunele pentru birou au fost supuse testului rezistenței prin intermediul gimnasticii. Costul ridicat al standurilor din cadrul expoziției confirmă faptul că aceste companii participante oferă produse de calitate superioară, angajații cu care se prezintă la târg sunt bine instruiți, iar obiectivele lor sunt clar definite.

Trendurile Orgatec 2014
 
(1) De departe, vedetele de anul acesta au fost soluțiile privind acustica spațiilor de lucru. A existat o încercare și în 2012, dar în acest an, a reușit să acapareze tot târgul, fiind peste tot.

(2) Companiile cunoscute pentru stații de lucru, scaune operaționale sau soluții pentru depozitare, au uimit anul acesta prin țesături ieșite din comun, prezentând incinte viu colorate, scaune cu spătar înalt și cu „glugă”, ecrane și mobilier pentru sălile de conferință. 
(3) Stațiile de lucru au devenit mai colorate ca de obicei, albul pur a fost văzut din ce în ce mai puțin, iar birourile au fost separate prin intermediul unor ecrane cu proprietăți de izolare fonică. Am identificat o mulțime de accesorii, unele chiar ciudate. 
(4) Am observat o creștere în ceea ce privește utilizarea lemnului și a finisajelor din lemn. Producătorii încearcă să ofere birourilor un look & feel „homy” pentru ca angajații să se simtă la birou ca acasă. 
(5) Culorile au fost din ce în ce mai luminoase, cu galben, portocaliu și albastru din abundență. O parte dintre acestea au fost în mod clar pentru a surprinde ochiul vizitatorului, dar nu numai. Culorile s-au potrivit, anul acesta, foarte bine cu scaunele operaționale, stațiile de lucru și soluțiile de depozitare. 
 
Highlights
 
 
 
 
 
27.10.2014

Comentarii

Lasă un comentariu