Exerciţiu de sinceritate

scroll down

Colaborezi cât se poate de bine cu echipa ta, însă colegii te-ar descrie mai curând ca pe un dur? Nu e nimic rău în a fi exigent, dar începe prin a cere de la tine performanțe. Un mic sfat pe care ni-l permitem. Şi o recomandare, un birou pe măsura aşteptărilor unui manager maximalist: 70′ s.

Ai setat obiective clare şi urmăreşti îndeaproape ca fiecare dintre ele să fie duse la bun sfârşit? Nu e gaură în tavan dacă nu se concretizează toate. Important este că ai ales drumul corect şi că echipa ta îţi este alături. Dacă, aşadar, eşti un manager birocrat, îţi propunem un sistem inteligent de arhivare a tuturor rapoartelor pe care le soliciţi ca să te asiguri că treaba merge strună: Universal cabinets. Am auzit şi noi că e mai bine să fii tacticos. Tu ştii cel mai bine ce are nevoie businessul tău.

Crezi în relaţii de încredere şi de durată? Vrei o echipă sinergică şi te preocupă ca fiecare dintre cei cu care lucrezi să fie mulţumit de colaborarea voastră? Înseamnă că eşti un manager paternalist. Te felicităm şi avem exact ceea ce îţi lipseşte, un operaţional senzaţional: 5th element.

Eşti mai curând autoritar, iar performanţă este ceea ce le ceri angajaţilor? În teorie, s-ar spune că eşti un manager tehnocrat. În practică, ştim că reuşeşti tot ce îţi propui. Aşa că îţi oferim ceea ce meriţi, o partiţie pentru şedinţele în care spui lucrurilor pe nume: Palace.

Trăieşti în viitor? Inovarea este motivul pentru care te dai jos din pat în fiecare dimineaţă? Încurajezi creativitatea şi expansivitatea? S-ar spune că eşti un manager utopist. Noi am zice vizionar. Şi pentru că ne place de cei ca tine, ţi-am pregătit un scaun înaintea timpurilor lui: Of Course.

Acum, fii sincer, ce fel de manager eşti?

18.10.2012

Comentarii

Lasă un comentariu