Enjoy the silence!

24.02.2013

Mobexpert Office Blog - Enjoy the silence!

Secretul productivității la birou a fost garantat, pe rând, ba de munca în echipă, ba de lucrul individual. De curând, se vorbește tot mai tare despre liniște. Noi știam de unul singur, munca, dar admitem că vizita la Stockholm ne-a schimbat categoric percepția.

Potrivit studiilor, pe care nu insistăm să le enumerăm (fiind multe și cu denumiri interminabile), capacitatea de concentrare crește odată cu amuțirea colegilor obișnuiți să poarte acele conversații care, evident, nu îi privesc și pe ceilalți, a aparaturii de birou, respectiv a soneriilor de telefon. Zgomotul de la serviciu a ajuns până la Guvern, nivelul maxim admis în spațiul de lucru fiind specificat inclusiv într-o HG: tot ce depășește 60 de dB este trompetă.

Vă sfătuim, așadar, să evitați o sesizare către Autoritatea pentru Sănătate Publică (worst-case scenario) și chiar antifoanele (best-case scenario) printr-o achiziție inspirată: Sonata. Nu, nu vă recomandăm o pereche de căști și un CD cu muzică clasică. Vorbim de un separator mobil care întrunește calitățile unui perete standard, îndeosebi o izolare fonică între 36 dB și 53 dB, suficient cât să nu auzi decât zgomotele de la trompeta amintită în sus. DL-uri presante, dezbateri în contradictoriu, argumentate bineînțeles, imprimanta rămasă fără cartuș, toate într-o singură zi? O bagatelă! Nu știm sigur cât mai costă un Beethoven, dar dacă înmulțim CD-urile cu numărul de angajați, credem că ieși mai bine cu Sonata noastră. Creează o celulă de criză în care să aduni workaholicii de nederanjat și lasă teribilii în restul spațiului, îi vei bucura și pe unii, și pe ceilalți.

Fiecare cu stilul său de lucru, dar din moment ce ne-am mutat cu toții cel puțin 8 h pe zi la locul de muncă, să ne fie confortabil tuturora...

24.02.2013

Comentarii

Lasă un comentariu