De ce „linoleu" şi nu Linoleum ?

scroll down

Of !, remarcă ce pur şi simplu mă înnebuneşte ... şi care inevitabil îmi activează instant nevoia sa îl învăţ pe cel aflat în faţa mea ce înseamnă de fapt Linoleum (nu „linoleu").

Păi hai să discutăm puţin ...

Termenul de „linoleu" a fost încetăţenit încă de pe vremea lui Ceauşescu, când fiecare dintre noi a înţeles că tot ce e verde, lucios şi se desface la îmbinări se numeşte Linoleum! Ei bine, din păcate, la fel ca şi în cazurile Parchet, Adidaşi, copie Xerox sau Jeep, avem de a face cu substituirea numelui unui produs cu cel al unui brand.

Linoleum este DOAR acel material flexibil care se poate monta pe pardoseală, ce are în componenţă 100% materiale naturale. Chiar şi pigmenţii folosiţi în compoziţia acestui material pentru nuanţarea produsului sunt de origine naturală.

Orice alt finisaj flexibil de pardoseală care are în compoziţia sa şi altceva decât materiale naturale, îl face mai mult ca sigur să se încadreze în categoria pardoselilor de tip PVC.

Spre deosebire de pardoseala de tip PVC, pentru Linoleum, există o serie de tratamente de cosmetizare şi posibilitatea de raşchetare şi refacere a suprafeţei, făcându-l un produs cu o lungă durată de întrebuinţare (chiar şi 100 de ani).

Din păcate, preţul unei astfel de pardoseli naturale îl încadrează în categoria produselor exclusiviste, însă simplul fapt că noul proprietar se va bucura de o pardoseală cu adevărat naturală şi cu o durată foarte lungă de viaţă îl face un produs special şi cald.

 Aurelian Albu

 

18.05.2012

Comentarii

Lasă un comentariu