[Guest Post] Biroul ca sursă de inspirație

Autor: Violeta Nanu scroll down

Să fim creativi este adesea mai productiv și mai captivant decât să ne dirijăm toată energia spre competiție. Amenajarea biroului de acasă, în scopul definirii unui spațiu care să devină sursă de inspirație pentru activitatea pe care o desfășurăm în acest loc, face subiectul articolului nostru de astăzi, cu atât mai mult cu cât putem surprinde noul an cu o atitudine reformatoare, veselă, productivă și încrezătoare. Fie că petrecem cea mai mare parte din zi în birou, fie că el este utilizat doar ocazional, invariabil funcțiunea acestuia este de a crea atmosfera și cadrul optim pentru ca activitatea pe care o desfășurăm să fie cât mai eficientă, rentabilă și valoroasă. De aceea, atenția la detalii care ar putea aduce plus de valoare rezultatului muncii noastre, este deosebit de importantă.

Prin urmare,începem întotdeauna cu poziționarea corectă și eficientă a biroului, așezându-l, dacă planimetria spațiului ne permite, cu spatele la un perete plin și orientat cu fața către acces. Acest tip de organizare va inspira stabilitate și va potența sentimentul de control al utilizatorului asupra întregului spațiu. Peretele din spatele biroului poate dezvălui o bibliotecă, întotdeauna utilă și inspirațională sau un tablou aparte, care să dea o vibrație pozitivă încăperii.

Negreșit, o fereastră în apropierea biroului, astfel încât, să primim lumină naturală din lateral, stânga (dacă suntem dreptaci) sau dreapta (dacă suntem stângaci), constituie unul dintre cele mai importante aspecte care trebuie sa ne ghideze pașii în amenajarea biroului. Mai mult, dacă fereastra oferă o vedere interesantă, acest lucru va aduce un aport deosebit în stimularea procesului de creație. De asemenea, foarte important, este să alegem un scaun ergonomic și confortabil, care va amplifica sentimentul siguranței propriului cămin și ne va crea condițiile optime pentru o poziție corectă și sănătoasă a corpului, astfel încât, să putem avea randamentul și rezultatele pe care le dorim.

Alegerea unui birou care să urmeze linii de design blânde, rotunjite sau chiar organice, piese de mobilier care să aducă o notă vesela și care să comunice vizual cu elementele de ornament alese, jocuri de texturi, culori calde, definirea unei imagini dezinvolte, lipsite de orice exces decorativ, flori proaspete sau în ghiveci care vor conferi încăperii un tonus optimist, toate aceste detalii vor stimula și maximiza potențialul nostru creativ.

Violeta Nanu este arhitect de profesie, dar are inclinații către ceea ce înseamnă frumos. Arhitectul din ea se regăsește în munca de zi cu zi atât prin amenajări interioare pentru clienții Mobexpert Office, cât și prin amenajarea showroom-ului Mobexpert Office Băneasa. În timpul liber, Violeta este o călătoare, surprinde peisaje deosebite și ajunge în locuri cu ceva special, dar nu oricum, pe motocicletă. Încearcă să petreacă tot mai mult timp afară pentru că, spune ea, natura o inspiră.
14.01.2015

Comentarii

Lasă un comentariu