10 criterii de care să ții cont în alegerea mobilierului pentru birou

Autor: Mobexpert Office scroll down

Ne-am propus să vă povestim câte ceva despre cum vedem noi acest proces de alegere a mobilierului pentru birou. Dacă sunteți pasionați de design interior și mobilier, cu siguranță că acest proces nu este un chin pentru voi. Specialiștii noștri le vin în ajutor celor care sunt prea ocupați, nu sunt pasionați de așa ceva și ar considera procesul de amenajare a spațiului de lucru o corvoadă. 

Vă propunem, deci, câteva criterii de luat în seamă pentru alegerea mobilierului pentru birou.

1. Calitatea primează înainte de toate. Materialele folosite în fabricarea mobilierului pentru birou contează, deci trebuie să fiți atenți. Existe mai multe tipuri de material din care se poate realiza un birou, cele mai des întâlnite fiind PAL (plăci aglomerate din lemn) și MDF (plăci din fibre din lemn cu densitate medie).

2. Este bine să țineți cont și de tipul de cant, cele mai cunoscute fiind cant ABS rezistent la lovituri, folosit în special pentru birourile din PAL și cant rotunjit mai confortabil pentru cei care îl vor folosi, specific birourilor din MDF.

3. Structura birourilor, precum și a produselor conexe (ex: casetiere, dulapuri) poate fi metalică sau panelară, iar pe aceasta o puteți alege în funcție de bugetul pe care îl aveți la dispoziție și de nevoile pe care le aveți.

4. Ajustabilitatea picioarelor pentru birou este un element important, care face parte din funcționalitățile de bază ale mobilierului. Acest beneficiu ajută la compensarea denivelărilor podelei și, mai ales, la confortul angajaților.

5. Configurarea mobilierului este importantă, mai ales, pentru job-urile în care stimularea creativității este un „must”.  Astfel, este recomandat ca mobilierul de birou să poată fi așezat în mai multe moduri pentru a preîntâmpina monotonia.

6. Produsele conexe (ex: casetiere, dulapuri) ar fi bine să fie realizate din aceleași materiale din care este realizat și biroul, păstrând același tip de structură (metalică sau panelară). Polițele și rafturile dulapurilor trebuie să fie realizate în așa fel încât să suporte o greutate maximă de 7 kg fiecare.

7. Este un avantaj dacă biroul poate fi demontat ușor, pentru cazurile în care vă gândiți la o reamenajare sau la mutarea spațiului de lucru într-o altă clădire, scutindu-vă de multă bătăie de cap.

8. Asigurați-vă că fit-out-ul este realizat de un specialist. Acesta este, la rândul lui, un proces complex care poate afecta calitatea muncii voastre și confortul angajaților. Fit-out-ul se realizează aproape de finalizarea lucrărilor de amenajarea sau reamenajare și se referă la elementele de decor, alegerea jaluzelelor, mochetei, poziționarea prizelor în birou, pereții despărțitori, lumină artificială și ventilație.

9. Scaunul vă ajută să vă bucurați de mobilierul proaspăt achiziționat. Dacă scaunul are mai multe funcționalități, atunci confortul vostru la birou este mai ridicat.

10. Dacă faceți toți acești pași și vă alegeți cele mai sofisticate piese de mobilier, fiți atenți la îngrijirea acestora. Aici veți găsi 8 modalități de îngrijire al biroului.

În plus, arhitecții și designerii Mobexpert Office vă stau la dispoziție pentru mai multe detalii legate de amenajarea sau reamenajarea spațiului de lucru.

18.08.2014
Taguri:
intretinere birou

Comentarii

Lasă un comentariu